А ПОСЛЕ ТОГА У НОВЕ... Маја Витман у Градском парку

Панчево

Сутра почиње последња фаза радова на реконструкцији Градског парка у центру града

ЧЕТВРТА ФАЗА, КРАЈ ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА

• Овим радовима биће поплочано 2.700 квадратних метара. и то вибро-пресованим плочама, у делу од Народног музеја до Улице Димитрија Туцовића, а биће урађена и кишна канализација, постављено 35 канделабера, 17 клупа и 12 стубних канти

У понедељак, 8. маја, почиње први, од 120 предвиђених дана радова на реконструкцији Градског парка, чиме ће бити завршена и последња, четврта фаза на уређењу овог најзеленијег дела градског централног језгра.

Ево шта је том приликом, најављујући почетак завршних радова, изјавила Маја Витман, градска менаџерка:

Крећемо са последњом фазом реконструкције и уређења нашег централног градског парка. Поносни смо на све што смо до сада извели. Имајући у виду да смо грађанима обећали да ћемо фазно изводити радове, сада их приводимо крају. Подсећам грађане да смо радове почели 2015. године, када је урађено поплочавање платоа испред Градске управе, када је било извођење радова на уређењу Северне индустријске зоне, када још увек нисмо имали ни једног страног инвеститора било нам је јако важно да наш град представимо у што бољем светлу и да уредимо централно градско језгро имајући у виду да сви посетиоци Панчева долазе на ово место“ – истакла је Маја Витман, подсећајући да ће овим радовима бити поплочано 2.700 квадратних метара. и то вибро-пресованим плочама, а у делу од Народног музеја до Улице Димитрија Туцовића, као и да ће у истовремено бити урађена и кишна канализација, постављено 35 канделабера, 17 клупа и 12 стубних канти.

Маја Витман је подсетила и на то шта је до сада урађено, у претходне три фазе, а то је уређења платоа испред Градске управе, као и комплетна реконструкција подземних инсталација у Његошевој улици, Улици Војводе Живојина Мишића, Масариковој улици и на Тргу краља Петра.

Постављена су и два нова дечја игралишта, којима је отворен простор односно поглед ка музеју, повећан је и коефицијент зелене површине и уређење цветних аранжмана у сарадњи са ЈКП Зеленило. Ови радови много значе за целу локалну самоуправу, веома су позитивни утисци и једна од великих и значајних капиталних инвестиција, имајући у виду да заједно са овом последњом фазом радова, укупна вредност износи око 263 милиона динара“, рекла је Маја Витман.