Економија

НИС наставља да улаже у модернизацију малопродајне мреже

СAВРЕМЕНА ДИГИТАЛНА ГАЗПРОМ БЕНЗИНСКА СТАНИЦА НА АУТО-ПУТУ НОВИ САД – БЕОГРАД

• Реч је о најмодернијем малопродајном објекту у мрежи компаније НИС, изграђеном у складу са најсавременијим технолошким, безбедносним и еколошким стандардима

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев, обишли су данас новоотворену GAZPROM бензинску станицу „Нови Сад 16“ на ауто-путу Нови Сад-Београд.

Реч је о најмодернијем малопродајном објекту у мрежи компаније НИС, изграђеном у складу са најсавременијим технолошким, безбедносним и еколошким стандардима. Нова бензинска станица, у чију је изградњу и опремање уложено више од 3 милиона евра, поседује врхунску дигиталну технологију, пет „острва“ са мултифункционалним аутоматима за точење горива, као и пуњач за електричне аутомобиле. На њему ће бити ангажовано укупно 24 запослених.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС, казао је:

„Отворили смо најсавременију станицу у земљи и пружили нашим потрошачима додатни квалитет. Ово је за нас изузетно важна инвестиција од преко 3 милиона евра. Потврдили смо колико су нам важни развој малопродајне мреже и улагање у локалне заједнице. Такође, показали смо да имамо успешну стратегију и у веома изазовним временима, наравно, уз подршку ресорног министра и градоначелника Новог Сада, на чему им захваљујем“.

    Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, изразио је задовољство што се инвестиције настављају упркос специфичним околностима услед епидемије.

„Инвестирати готово 400 милиона динара у овом тренутку је нешто што је за похвалу и свакако улива наду да ћемо превазићи изазове са којима се суочавамо, пре свега борбу са Ковид 19, али и улагати у нова радна места, у бизнис. Град Нови Сад и НИС су нераскидиво везани и имамо традиционалну добру сарадњу. НИС је једна од највећих компанија на територији Републике Србије, плаћа огромне доприносе у наш буџет, има одличну комуникацију са локалним заједницама кроз програм „Заједници заједно“ и верујем да ћемо тако наставити. Ово је 11. бензинска станица која је реконструисана од стране НИС-а на територији Новог Сада у шта је уложено 9 милиона евра. То је стварно за похвалу и верујем да ћемо тако наставити“, рекао је Вучевић.

Александар Антић, министар рударства и енергетике, казао је:

„Ово је заиста један леп дан за Нафтну индустрију Србије, дан у коме пуштамо једну од најмодернијих бензинских станица у Србији, објекат на који смо сви заједно поносни и који ће од данас пружати највиши ниво услуга свим својим корисницима. Желим да искажем подршку чињеници да је НИС у овим комплексним околностима наставио са својом инвестиционом политиком. Ми се снажно боримо да очувамо нашу економију и задржимо нашу индустријску производњу и управо из тог разлога овакве инвестиције су изузетно значајне и представљају један од кључних сегмената наше економске политике. У том смислу НИС даје снажан допринос свему томе и ова бензинска станица је очигледан доказ. Међутим, оно што је за мене значајно јесте да НИС приводи крају своју најзначајнију инвестицију, постројење за Дубоку прераду, инвестицију вредну око 300 милиона евра која ће до краја модернизовати производњу у Рафинерији нафте Панчево и представљати једну снажну одскочну даску за будуће пословање НИС. Чињеница да ће НИС имати читаву палету нових производа и далеко квалитетније беле деривате намеће потребу да НИС снажно настави са развојем своје малопродајне мреже. Ми подржавамо завршетак реконструкције ове бензинске станице, али и очекујемо да НИС у наредном периоду још снажније развија своју малопродајну мрежу и отвори нову бензинску станицу на ауто-путу Милош Велики. Посебно сам срећан и задовољан што данас на овој бензинској станици доносимо један нов квалитет, а реч је о једном од најсавременијих електропуњача који можемо од данас да користимо на овој бензинској станици. То показује да НИС препознаје и друге приоритете Владе Србије који су везани за највиши ниво еколошког стандарда“.

У оквиру посете бензинској станици генерални директор НИС-а, Кирил Тјурдењев, сипао је гориво у возило Хитне помоћи Новог Сада као донацију НИС-а, док је министар рударства и енергетике Александар Антић прикључио електрични аутомобил на пуњач.

Нови визуелни идентитет и најмодернији дизајн ове бензинске станице, која је изграђена на месту некадашњег објекта бренда NIS Petrol, употпуњује понуда најквалитетнијих нафтних деривата домаће производње и богат избор допунског асортимана. Такође, потрошачима је на располагању и допунски садржај, попут отворене баште,  Drive Cafe ресторана са богатом гастрономском понудом. То је четврти малопродајни објекат бренда GAZPROM у нашој земљи који потрошачима нуди јединствено искуство кроз спој савремених технологија и врхунских производа и услуга. Претходна три, „Крњешевци“, „Велика Плана – десно“ и „Стари Бановци“, НИС је пустио у рад током 2019. године, каже се у саопштењу Прес службе НИС-а.