ПРАВИ ПУТ... улагање у младе је улагање у будућност

Пландиште

Расписан конкурс за помоћ студентима прве године основних, мастер и докторских студија

А КАД ЗАВРШЕ ДА ОСТАНУ У ОПШТИНИ И…

Свим ученицима и студентима пожелео бих пуно успеха у даљем раду и школовању, а ми као локална самоуправа ћемо се потрудити да им помогнемо на том путу усавршавања и напретка, како би једног дана стечено знање искористили за развој наше општине – поручио је Јован Репац, председник општине

Као и сваке године, тако и ове, Општинско веће општине Пландиште је усвојило Одлуку о расписивању Конкурса за новчану помоћ студентима прве године основних студија, мастер и докторских студија са територије Општине Пландиште за школску 2023/2024 годину. Конкурс је отворен до 1. децембра 2023. године.

Ево шта је том приликом рекао први човек Општинског већа и председник Општине Пландиште Јован Репац:

„Локална самуправа Пландиште сваке године расписује јавни конкурс за доделу новчане помоћи студентима првих година. И ове године потрудили смо се се да у буџету обезбедимо новчана средства за стипендирање студената који су први пут уписали прву годину основних, мастер и докторских студија.

Конкурс за доделу новчане помоћи студентима са територије општине Пландиште за школску 2023/2024 годину званично је расписан 3. новембра и студенти имају довољно времена да прикупе сву неопходну документацију. Ово је још један пакет новчане подршке за студенте из наше општине, којим желимо да подржимо њихово школовање, развој и стручно усавршавање. Сваке године се трудимо да повећамо издвајања из буџета која се односе финансијску помоћ ученицима и студентима и сваке године кроз конкурсе награђујемо најуспешније.

Свим ученицима и студентима пожелео бих пуно успеха у даљем раду и школовању, а ми као локална самоуправа ћемо се потрудити да им помогнемо на том путу усавршавања и напретка, како би једног дана стечено знање искористили за развој и напредак наше општине – поручио је Јован Репац.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.