Нови Сад

Привредна комора Војводине проширује међународну сарадњу

СПОРАЗУМ СА ЖИЛИНСКОМ РЕГИОНАЛНОМ КОМОРОМ

• У Споразуму је посебно истакнута сарадња у области развоја туризма, технолошких иновација, образовања

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић потписао је у ПКВ у петак, 31. маја 2019. године Споразум о сарадњи са Словачком трговинском и индустријском комором Жилинске регионалне коморе, у чије је име потписник председник Жилинске регионалне коморе Јан Мишура.

Приликом потписивања Споразума, истакнуто је да се сарадња успоставља у циљу развијања садашњих и будућих међусобних економских односа и да се обе коморе на овај начин обавезују да ће ојачати координацију и сарадњу између релевантних организација у области трговине, инвестиција, пословне подршке и других економских активности у корист чланица обе коморе.

На састанку који је уследио том приликом, разговарало се о акционом плану, који ће садржати заједничку организацију догађаја, сарадњу на успостављању контаката у вези са извозом, увозом, инвестицијама, а према потреби узајамно ће размењивати економске информације и публикације. У Споразуму је посебно истакнута сарадња у области развоја туризма, технолошких иновација, образовања.

Састанку су присуствовали и први секретар Амбасаде Словачке Републике у Републици Србији Хелена Зенго, секретар Удружења индустрије ПКВ мр Зоран Трповски и секретар Удружења услуга ПКВ Бранислав Мамић.