ЗА ГОДИНУ ДАНА... Игор Мировић, Дарко Богосављевић и Марјан Алексић и камен темељац за нову фискултурну салу (Фото: Танјуг)

Бела Црква

Председник Покрајинске владе у посети Белој Цркви и Алибунару

ЈОШ ЈЕДНА СПОРТСКА ХАЛА У ЈУЖНОМ БАНАТУ

• Игор Мировић положио камен темељац за изградњу фискултурне сале у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Белој Цркви

Пошто је обишао фискултурну салу ОШ „Братство јединство“ у Алибунару, чија је градња започета још пре 15 година, а која ће, захваљујући финансијској подршци Покрајине  ускоро бити у функцији, Игор Мировић, председник Покрајинске владе, посетио је и општину Бела Црква. И у тој општини, посета је била везана за фискултурну салу, али – нову.

Наиме, Игор Мировић, са својим домаћинима, Дарком Богосављевићем, председником општине и Марјаном Алексићем, председником Скупштине општине, положио је камен темељац за изградњу фискултурне сале у ОШ „Жарко Зрењанин“, која ће бити опремљена  свим садржајима за све врсте школских такмичења.

Пројекат, вредан 234 милиона динара требало би да буде окончан до краја октобра наредне године. Сем тога, биће реконструисана и постојећа мала фискултурна сала, изграђена пре готово шест деценија, и у којој никада није било чак ни грејања.

Игор Мировић је, након полагања камена темељца, рекао да је изузетно задовољан оним што је данас видео у јужном Банату, истичући да је у протекле три и по године „нова политика у АП Војводини дала резулате, тако да више нема промашених инвестиција и проневереног новца, као што је било до 2016. године“.

Председник Покрајинске владе је потом обишао и Индустријску зону у Белој Цркви, чије је инфраструктурно опремање, уз Општину Бела Црква, са 130 милиона динара, финансирала и Покрајинска влада, и у којој ће, како је рекао Мировић, посао наћи око 1.000 радника.

-Све наше инвестиције које смо у 2016, 2017. и 2018. години договарали са локалним самоуправама широм Војводине су завршене, и ја сам на ту чињеницу изузетно поносан – напоменуо је том приликом Игор Мировић, додајући да има још пуно посла, посебно у мање развијеним општинама.

Председник Општине Бела Црква Дарко Богосављевић је подсетио да Бела Црква никада није имала индустријску зону, и да без подршке Покрајинске владе не би имала ни данас, истичући да има доста потенцијалних инвеститора, што ће допринети смањењу незапослености, што је један од круцијалних циљева политике локалне самоуправе.

У друштву са  Игором Мировићем били су и Владимир Батез, покрајински секретар за омладину и спорт, Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања.

И. Б.

Пројекат „Општина Бела Црква – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Бела Црква.