И ТО ЈЕ ДЕО... Милош Марков и Игор Вујић на оповачком гробљу

Опово

Председник општине обишао радове на уређењу гробља у Опову

„МЛАДОСТ“ БРИНЕ О СТАРОСТИ И…

• Садашњим проширењем проблема са гробним местима неће бити наредних неколико деценија

У Опову су у току радови на уређењу и проширењу месног гробља, тако што се на источном делу гробља бетонирају главна и попречне стазе, али и парцелишу нова гробна места.

Како теку радови, то је јуче, заједно са Игором Вујићем, директором ЈП „Младост“,  проверио и Милош Марков, председник општине, и том приликом, истичући значај уређења и проширења гробља,   уверио се  да све иде онако како је и планирано.

Игор Вујић, директор Јавног предузећа „Младост“ Опово, које је одржава сва општинска гробља и спроводи актуелне радове, каже да ће се на овај начин добити и на броју гробних места и функционалности обиласка и одржавања.

„У последње време, готово да смо испунили све парцеле на православном гробљу и морали смо да кренемо са овим пројектом да би смо обезбедили становништву које жели да купи унапред гробно место и да можемо то да им обезбедимо. Ова парцела ће бити мало другачије уређена од оне старе. Јавно предузеће бетонира унапред стазе тако да ће гробље бити уређено, биће ту и мало ниског зеленила, које је дозвољено на гробљима. Остављен је простор можда за капелу у будућности, тако да ће ово гробље изгледати лепше и уређеније и самим тим што смо ову працелу коначно отворили добили смо да овде има за сада довољно гробних места у будућности, изјавио је Вујић, напомињући да ће овим проширењем проблем са гробним местима биће решен у наредних неколико деценија.

(Према: еПанчево)