Нови Сад

Граду Панчеву одобрена два пројекта из области водоснабдевања и заштите воде и развоја спорта

ПОТВРДА ИЗУЗЕТНЕ САРАДЊЕ СА ПОКРАЈИНСКОМ ВЛАДОМ

• Обезбеђена средства за завршетак пројекта изградње Потамишког колектора и за реконструкцију спортског терена ОШ „Ђура Јакшић“ у Панчеву

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 41 локалне самоуоправе, вредне 4,1 милијарду динара, за реализацију 56 пројеката на територији АП Војводине у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта.

Од укупног износа средстава, Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила је 3,4 милијарде динара.

Настављамо и у 2019. години реализацију најважнијих инфраструктурних пројеката. Радићемо на уређењу саобраћајница у Новом Саду, почињемо са радовима на изградњи локалног пута Стапар-Сивац, завршавaмо реконструкцију пута Опово-Дебељача, а реализоваћемо и бројне пројекте у области спортске инфраструктуре, међу којима је изградња нове спортске хале у Деспотову и школске сале у Белој Цркви, рекао је председник Мировић и додао да је циљ Покрајинске владе да свака локална самоуправа у Војводини има спортски објекат.

Градоначелник Саша Павлов је присуствовао свечаном уручењу уговора за доделу средстава путем јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштите вода и развоја спорта.

У складу са одлуком о додели средстава, Граду Панчеву је додељено укупно 95.860.352,00 динара за реализацију пројектa за изградњу потамишког колектора – III фаза 86.000.000,00 динара у области водоснабдевања и заштите вода, и у области развоја спорта – за реконструкцију отвореног спортског терена у ОШ „Ђура Јакшић“  у Панчеву 9.860.352,00 динара.

Градоначелник Павлов искористио је ову прилику да се захвали Покрајинској влади на сарадњи и разумевању за потребе града Панчева, истичући још једном да сарадња Града и покрајинског нивоа власти никада није била боља.

Покрајинска влада и Управа за капитална улагања испратиле су изградњу Потамишког колектора у све три фазе, што је омогућило опремање Северне пословне зоне и долазак немачке компаније ЗФ у Панчево. Данашњим потписивањем уговора, заокружујемо комплетно овај пројекат. Од изузетног значаја за град Пачево јесте и улагање у спорт и нарочито у развој школског спорта, циљ нам је да свака школа има адекватан простор, и зато су и средства намењена реконструкцији спортског терена у ОШ „Ђура Јакшић“ од изузетног значаја за наше ђаке – истакао је Павлов.