Covid-19

После јучерашњег узорковања, од 49 тестираних у јужном Банату – позитивних шест

ЗНАТНО МАЊЕ У САМОИЗОЛАЦИЈИ, АЛИ ЗАТО…  

• Пре само три дана у самоизолацији је била 1731 особа, а данас 1041
• У панчевачкој ковид болници на хоспитализацији је 158 оболелих, тако да се припрема…

За само два дана откако је Интерно одељење (у проширеном обиму) панчевачке Опште болнице постала трећа ковид болница у АП Војводини, збринуто је 158 оболелих од корона вируса, од којих многи од њих нису са територије јужног Баната, већ из Београда, централне Србије и осталог дела АП Војводине. Предвиђени капацитети ове болнице су испуњени, тако да се размишља о новој локацији за смештај оболелих.

У изјави за Танјуг, др Слободан Овука је истакао да су у ковид болници смештене особе са средње тешким стањем, да нема проблема са заштитном опремом, као и да је обезбеђена тзв. „зелена зона“ за пријем других хитних пацијената, као и трудница.

Иначе, у јужном Банату је до сада  од последица заразе ковидом 19, умрла једна особа (из Падине), док су три пацијента са територије јужног Баната излечена.

Од укупно до сада 109 позитивних на тестирању, 48 њих је са подручја града Панчева, 38 из града Вршца, девет из општине Алибунар, седам из општине  Беле Цркве, три из општине Ковачице (уз један смрти случај) и по два из општина Пландиште и Ковин.

Општина  Опово се и даље  „држи“, тако у тој општини до сада није забележен ниједан позитиван случај.

Што се тиче оних који су у самоизолацији, њих је укупно  1041. Највише их је и даље  у Панчеву – 473, потом у Вршцу – 250, Алибунару – 76, Ковачици – 75, Белој Цркви  – 70, , Ковину – 61, Опову – 20. док се у општини Пландиште у самоизолацији налази 16 особа. Иначе, само пре три дана, време између четири зида проводила је 1731 особа.

БУДИ ХЕРОЈ,

ОСТАНИ КОД КУЋЕ!