ЗАЈЕДНИЧКИ ДО... сарадња локалне самоуправе и грађана за пример

Пландиште

Општина суфинансира инвестиционо одржавање зграда

ЈОШ ЈЕДАН ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Реализација овог конкурса је пример добре праксе и сарадње локалне самоуправе, стамбених заједница и грађана Општине Пландиште – истакао је Јован Репац, председник општине

На основу општинске Одлуке о бесповратном суфинасирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда, Јован Репац, председник Општине Пландиште, расписао је Јавни конкурс, на који могу да се пријаве сви грађани са територије општине Пландиште. Максималан износ који заинтересовни грађани могу очекивати је 200.000 динара (са ПДВ-ом) по стамбеној јединици.

Иначе, укупан износ средства који је предвиђен општинским буџетом за ове активности износи један милион динара.

-Локална самоуправа се потрудила да и ове године распише конкурс који ће умногоме помоћи на унапређењу становања и помоћи стамбеним заједницама у решавању круцијалних проблема на објектима у којима је стамбена заједница регистрована. Реализација овог конкурса је пример добре праксе и сарадње локалне самоуправе, стамбених заједница и грађана Општине Пландиште. Оно што смо раније обећали трудићемо се да са овом праксом и наставимо и у будућности јер сматрамо да на овај начин можемо да помогнемо свим станарима да унапреде квалитет становања у својим зградама. Реализација оваквог конкурса треба да подстакне наше суграђане да се пријаве у већем броју и искористе субвенције које су обезбеђене од стране локалне самоуправе – напоменуо је Јован Репац.

Рок за подношење пријава за учешће на конкурсу је 25. новембар 2022. године.

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.