ТУ ЈЕ И КОЦ... и нова директорка

Пландиште

Одржана 8. седница Скупштине општине Пландиште

СТРАТЕГИЈА ЈЕ ДОНЕТА, СЛЕДИ РЕАЛИЗАЦИЈА

• Тијана Штиглић једногласно иманована за в. д. директора  Културно-образовног центра „Вук Караџић

На њиховом 8. сусрету у новом сазиву, пред 15 присутних одборника  Скупштине општине Пландиште било је 16 тачака дневног реда.

Седници је председавао Горан Доневски, председник Скупштине општине, уз присуство Јована Репца, председника општине, Душана Ћурчића, заменика председника оппштине и Александре Одавић Мак, начелнице Општинске управе.

Одбодници су, најпре, и то једногласно, за вршиоца дужности директора Културног центра „Вук Караџић“ именовали Тијану Штиглић, мастер менаџерку из Пландишта. Именовање нове директорке у в. д. статусу последица је одласка доскорашњег директора Мирослава Петровића на директорску функцију у ЈП „Полет“, а након изненадне смрти дотадашњег директора овог комуналног предузећа и бивше прдседника Општине Пландиште,  Милана Селаковића.

Са кадровским одлукама наставило се и усвајањем предлога, овог пута већином гласова, за нове чланове управних и надзорних одбора у Културном центру, Народној библиотеци и Центру за социјални рад.

Потом су се одборници бавили значајним питањем, разматрањем и усвајањем Стратегије локално-економског развоја Општине Пландиште за период 2021 – 2027. година. Стратегија је настала као последица жеље и настојања локлане самоуправе да развојем стратешких приоритета економског развоја створи што повољније услове за бржи напредак инфраструктурног и свеукупног уређења свих насеља у општини.

Након ове, усвојена су и одлуке о обављању послова зоохигијене на територији целе општине и о условима отуђења непокретности у својини Општине Пландиште.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.