Панчево

Проглашени најлепши панчевачки балкони и баште за 2018. годину

НАГРАДЕ ЗА ТРУД И УМЕЋЕ

• Награда за најлепши балкон Вишњи Величковић, а за најлепшу башту Драгани и Горану Станкићу

  У петак, 6. јула у Еко павиљону у Народној башти у Панчеву приређена је свечана додела награда за победнике у овогодишњем избору за најлепши балкон и најлепшу башту као и уручење захвалница за све остале учеснике у овој, сада већ традиционалној акцији ЈКП ”Зеленила” из Панчева.

  После обиласка пријављених башти и балкона, трочлана комисија овог панчевачког предузећа изабрала је најлепши балкон, а то је балкон Вишње Величковић, док је Слађана Мијатовић освојила друго, а Гордана и Љуба Пешић треће место. Најлепше уређена башта за ову годину је башта Драгане и Горана Станкића, а одмах иза њихове су баште Бранке Мркић и Раде Лукић. Специјалним награде уручене су и Душици Дечермић за уређење заједничког простора као и Влади Ристићу за уређење јавне зелене површине.

  Сви награђени су добили ваучере којима, током целе године могу куповати садни материјал у расаднику ЈКП “Зеленило” и уз такву подршку наставити да се и убудуће успешно баве уређењем својих балкона, башти, али и других зелених површина у Панчеву. Поред ових награда, сви они који су учествовали у овогодишњем избору добили су утешне награде. Панчевци ће наредих месец дана у Народној башти моћи да виде и изложбу фотографија најуређенијих панчевачких балкона и башти за ову годину.

  Неколико дана раније, 2. јула у оквиру акције чији циљ је подизање свести о значају дојења коју је покренула компанија Кепром, ЈКП “Зеленило” је у Народној башти поставило прву клупу за дојење у Панчеву.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево