СВЕЧАНОСТ... Градоначелница Вршца Драгана Митровић, додела награда и гости (Фото: eVrsac)

Вршац

Обележен 29. мај – Дан града и слава Вршца –  Свети Теодор Вршачки

НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО ПРОФ. ДР САВИ ЖИВАНОВУ

• Повеља Града Вршца додељена је Љубици Вранеш, солисткињи Београдске опере и Градском хору „АС“

У препуној Конгресној дворани Центра Миленијум, у Вршцу је 29. маја свечано обележен Дан града, као и слава овог града – Свети Теодор Вршачки.

Пре свечаности у Миленијуму, како доликује, одржана  је Света литургија у Храму Светог Теодора Вршачког и резање славског колача у Градској кући Вршца.

Пре додељивања традиционалних признања, присутнима у Конгресној дворани обратила се градоначелница Вршца Драгана Митровић, која је у свом излагању посебно истакла да све оно што локална самоуправа ради – ради у интересу града Вршца, свих његових грађана, како оних у граду тако и оних у насељенем местима. Честитајући славу свим Вршчанима, градоначелница Митровић је подсетила на бројне инвестиционе пројекте који су реализовани између два Дана града, као и на значај свих културних, уметничких, спортских и друштвено корисних манифестација које је градска власт подржала у протеклом периоду.  – Тако ће бити и убудуће, обећала је градоначелница.

Потом се приступило додели признања онима који су насвој начин задужили Вршац, и то трајно. Тако је Награду за животно дело заслужено добио проф. др Сава Живанов, редовни професор Факултета политичких наука у Београду, у пензији, док је Повеља Града Вршца за 2018. годину додељена солисткињи – мецосопрану  Београдске опере Љубици Вранеш и Градском хору „АС“, а за изузетан допринос културном стваралаштву.

Свечаности у Конгресној дворани Центра Миленијум присуствовали су уважени представници  свих локалних самоуправа Јужнобанатског управног округа, бројни гости из сфере политике, културе, уметности, као и црквени великодостојници.

Програм свечаности обагатили су својим наступима и хорови Светог Теодора Вршачког и Музичке школе „Јосиф Маринковић“, као и глумци вршачког позоришта „Јован Стерија Поповић“.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.