ЗАЈЕДНИЧКИМ НАПОРИМА... до лепшег и функционалнијег окружења

Панчево

Мр Татјана Божић, градска већница, посетила Машинску школу „Панчево“

МЕСТО ГДЕ СЕ СУСРЕЋУ РАД И УСПЕХ

• Још једном се показало да се заједничким напором – школског особља и ученика, уз пуну сарадњу са Градском управом Града Панчева, лако могу направити кораци унапред, истакла је већница   Божић

У већ континураној акцији обиласка предшколских и школских установа, мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је и Машинску школу “Панчево”.

После разговора са Ненадом Дојчиновићем, директором школе, на тему даљег развоја школе, посебно у сфери дуалног образовања, по чему је Машинска школа међу најуспешнијим у Србији, већница Божић обишла је школско двориште, а након што је пре неколико дана управо завршена друга фаза радова на његовом преуређењу.

„Радови су извршени на 430 м2, а реализовани су средствима из буџета Града Панчева, у износу од 1.196.000 динара. Двориште је асфалтирано, уклоњене су и старе клупе, које су коришћене преко 30 година. Нове клупе, које ће ускоро бити постављене, израдили су ученици и наставници практичне наставе у оквиру стручне праксе у радионици Машинске школе „Панчево”, чиме су допринели оплемењивању простора који свакодневно користе“, рекла је мр Татјана Божић.

Овим радовима, међутим, није завршено и комплетно уређење непосредног окружења школске зграде, пошто је за наредну годину планирано равнање и уређење зелених површина у школском дворишту, као и постављање додатних клупа и канти за смеће, а све у циљу повећања функционалности и улепшавања дела школског дворишта, од ученичког улаза из правца Ружине улице до саме зграде школе.

Мр Татјана Божић изразила је задовољство због новог изгледа дворишта, а истог мишљења су и они који ту свакодневно бораве, најпре ученици ове школе, наставници, али и остало школско особље.

„Још једном се показало да се заједничким напором – школског особља и ученика, уз пуну сарадњу са Градском управом Града Панчева, лако могу направити кораци унапред“, истакла је већница   Божић.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево