Министар Бранислав Недимовић у посети газдинству Стефан СУСРЕТИ НА ТЕРЕНУ – ТО ЈЕ ОНО ПРАВО!

Локве

Министар Бранислав Недимовић у посети газдинству Стефан

СУСРЕТИ НА ТЕРЕНУ – ТО ЈЕ ОНО ПРАВО!

• Посета министра Недимовића је само континуирана линија сарадње виших нивоа власти са општином Алибунар и пољопривредницима и такви састанци, на терену, од изузетног су значаја – истакла је Зорана Братић, председница Општине Алибунар

Након посете Старчеву, данас је министар пољопривреде Бранислав Недимовић стигао и у село Локве у општини Алибунар, где је обишао домаћинство Косте Стефана, чија се породица бави ратарством и сточарством.

Поред домаћина газдинства, министра су дочекали Зорана Братић, председница Општине Алибунар, Лавинел Ардељан, члан Општинског већа и Дариан Тапалага, председник Савета Месне заједнице Локве.

Као и у Старчеву, тако и у Локвама, министар Недимовић имао је конструктиван разговор са пољопривредницима из готово свих места општине Алибунар.

Напомињући да је посета министра Недимовића само континуирана линија сарадње виших нивоа власти са општином Алибунар и пољопривредницима и да су састанци на терену од изузетног значаја, Зорана Братић је је истакла да је „битна размена мишљења, да се на основу искуства пољопривредника види које су то предности и мане, на основу којих се могу донети најбоље подстицајне мере у пољопривреди, а самим тим и поспешити приход од ње.

Општина Алибунар је у великој мери сконцентрисана на пољопривредну производњу. Поседује изузетно природно богатство и пољопривредни потенцијал, који је неопходно даље развоно подстаћи и помоћи, како на локалном нивоу, тако и на државном нивоу. Конкретан корак ка томе је 140 уговора из Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алибунар, које смо прошле године потписали са пољопривредницима са територије наше општине. И ове године је у плану је наставак ових подстицајних мера.

Морамо удружити искуство наших пољопривредних произвођача и ресурсе којима располаже наша држава, како би на нивоу едукације и подстицајних мера унапредили аграрни систем и тиме ојачали положај многих општина, које, попут наше, у великој мери зависе од пољопривредне производње” – истакла је Зорана Братић, председница општине.