Пландиште

Меморандум о сарадњи са ГИЗ-ом, Немачком организацијом за међународну сарадњу

ПОДРШКА ОСЕТЉИВОЈ ГРУПИ СТАНОВНИШТВА

• Велика предност наставка сарадње са ГИЗ-ом је и успостављање нове услуге социјалне заштите кроз пројекат “Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и њихове породице”, коју желимо да имплементирамо – истакао је Душан Ћурћић, заменик председника општине

Општина Пландиште свечано је потписала Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу – ГИЗ, са циљем наставка унапређења и развоја пројекта “Услуге социјалне заштите за осетљиве групе”, чија је реализација, уз подршку Министартсва за рада, запошљавање, борачка и социјална питања, започета пре две године.

“Реализацијом овог пројекта до сада су имплементиране нове услуге у циљу пружања боље, квалитетније и свеобухватније подршке осетљивој категорији становништва. Запослили смо десет геронтодомаћица у склопу пружања помоћи у кући за старија и одрасла лица, а обезбеђено је и пет електричних бицикала које треба да омогуће геронтодомаћицама лакши и бржи обилазак корисника”, каже Душан Ћурчић заменик председника Општине Пландиште.

У пројекат “Помоћ у кући за старија и одрасла лица” укључено је више од 120 корисника, којима је неопходна  помоћ локлане самоуправе.

“То је велики бенефит читавог пројекта, помагати нашим старијим суграђанима и пружити им комплетнију услугу. Поред тога, ГИЗ нам је умногоме помогао и у борби против вируса ковид-19, достављањем маски, визира, рукавица и осталог хигијенског материјала за наше геронтодомаћице”, напомиње Ћурчић, истичући велику захвалност ГИЗ-у на огромној подршци у усаглашавању законских аката, организовању обуке за раднике из система социјалне заштите и пружаоце услуга.

“Велика предност наставка сарадње са ГИЗ-ом је и успостављање нове услуге социјалне заштите кроз пројекат “Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и њихове породице”, коју желимо да имплементирамо. Захвалио бих се представницима Немачке организације за међународну сарадњу на сарадњи и свесрдној подршци и што смо овај пројекат продужили до марта 2023. године на задовољство и добробит наших суграђана, који су у систему социјалне заштите и којима је неопходна наша подршка”, каже Ћурчић.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

(Фото: еВршац)