Ковачица

Маске стигле до свих оних којима су оне потребне

НА ДЕЛУ СВЕ МЕРЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ

• У општини Ковачица, на срећу, за сада није откривен ниједан случај заразе корона вирусом

Једна од активности, нема сумње, изузетно значајне, Штаба за ванредне ситуације општине Ковачица је и снабдевање заштитним маскама свих оних којима су, због посла који раде,  оне неоходне.

Тако су ових дана маске подељене радницима у свим прехрамбеним радњама, месарама и пекарама. Маске су, пре њих, добили и полицајци, ватрогасци, радници у јавно-комуналним предузећима, као и волонтери у контакт центрима у свим насељеним местима општине Ковачица.

Сем тога, редовно се врши дезинфекција свих улица, посебно оних најпрометних, као и објеката у којима је највећа фрекфенција грађана.

Говорећи за ТВ Ковачица, Адам Јонаш, председник Месне заједница Ковачица и волонтер у Контакт центру у овом месту, је истакао да је у општини Ковачица за сада нема ниједног откривеног грађанина зараженог корона вирусом, и да ће  Штаб за ванредне ситуације бити и даље у максималној приправности и са свим неопходним активностима заштите становништва у овим околностима, како би се заштитило здравље свих грађана, и помогло свима онима којима је помоћ потребна, посебно старијим и социјално угроженим грађанима.