Опово

Мајска академија поводом Дана општине

УРУЧЕНЕ ТРИ МАЈСКЕ НАГРАДЕ

• Овогодишњи носиоци Мајске награде су свештеник Жељко Милованов из Сефкерина и предузећа Млекара „Маестро“ Сакуле и Агрос д.о.о. Опово

Поводом Дана општине, 22. маја,  у великој сали Културног центра Опово одржана је трећа по реду Мајска академија, на којој је представљен извештај о раду локалне самоуправе у претходних годину дана, а   уручене су и три мајске награде истакнутим појединцима и организацијама из  општине Опово.

Академија је почела химном „Боже правде“ у извођењу Хора „Свети Никола“ из Опова, а затим је пројекцијом документарног филма представљен рад локалне самоуправе у претходних годину дана. После завршене пројекције на позорницу је изашао председник Општине Опово др Зоран Тасић, који је  у свом експозеу истакао значај посете председника Републике Србије Александра Вучића, као и о реализацији великих капиталних пројеката из области грађевинарства и саобраћајне инфраструктуре, континуитету социјалне политике и политике запошљавања, као и посвећеносту раду и добре конекције са грађанима.

У наставку академије уручена је награда Алекси Савулову за идејно решење грба Општине Опово, да би се у завршном делу академије  приступило додељивању Мајске награде Општине Опово.

Овогодишњи лауреати су свештеник Жељко Милованов из Сефкерина, за духовни и хуманитарни рад, као и Млекара „Маестро“  Сакуле и Агрос доо Опово, за допринос привредном развоју  општине и друштвено – одговорним односом према локалној заједници. У име ова два привредна колектива награде из руку др Зорана Тасића примили су Драгомир Николић, директор Млекаре „Маестро“ и Слободан Аксентић, власник Агроса.

На крају академије Хор „Свети Никола“ извео је композицију „Многаја љета“.

Пројекат „Општина Опово некад и сад – оно што се не заборавља“ суфинансира Општина Опово.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.