Вршац

Конференција за штампу Драгане Митровић, команданта Градског штаба за ванредне ситуације

НЕ ШЕТАЈТЕ, ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ

• Градски парк и Вршачко језеро до даљег без посетилаца, а појачан надзор око Вршачког брега

Данас је Драгана Митровић, градоначелница Вршца и командант Градског штаба за ванредне ситуације, саопштила нове мере  Штаба, којим се ограничава кретање грађана око Вршачког језера и Градским парком. Поред тога, надлежне службе појачаће надзор око Вршачког брега, о чему ће грађани бити правовремено информисани.

Драгана Митровић је најавила и даље активности ЈКП „Другог октобра“ на дезинфекцији свих градских улица, као  и улица  свих  насељених места,  а почеће и дезинфекција стамбених зграда, о чему ће управници стамбених заједница бити на време обавештени.

Градски штаб ће наставити и посао око помоћи старијим и социјално угроженим грађанима и то доставом топлих оброка на њихову адресу, као и другим врстама помоћи.

Топле оброке угроженим суграђанима доносиће волонтери, млади људи који су се определили да у овој ситуацији буди на услузи Градском штабу и својим старијим суграђанима. У том смислу, Драгана Митровић је позвала и све оне који тешко подносе боравак између четири зида и недостаје им шетња, да се прикључе волонтерској мрежи и да, шетњом до њихових кућа,  помогну оним својим суграђанима којима је помоћ и те како потребна.

Драгана Митровић је, позивајући све суграђане да остану код својих кућа и тако спрече даље ширеењње вируса,  подсетила и на бројеве телефона који су доступни свих 24 сата за све оне којима треба било која информација која им може помоћи у условима ванредног стања. То су бројеви: 062/8035-410 и 062/8035-411.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
(Фото: еВршац)