Алибунар

Концертом музике и фолклора“ завршени овогодишњи „Летњи дани Алибунара“

А ЗА КРАЈ, КАКО ВЕЋ ДОЛИКУЈЕ ЗА СЛАВУ

• Наступом свих фоклорних ансамбала општинског Центра за културу и гостију из Иланџе и Орловата, као и вокалних солиста Александре Пронић и Огњена Инђића, завршени су овогодишњи „Летњи дани Алибунара“, и то на Велику Госпојину, сеоску славу Алибунара

Културна манифестација „Летњи дани Алибунара“, са бројни и разноврсним садржајима за све узрасте, завршена је на Велику Госпојину, на дан славе Алибунара.

Летњи дани Алибунара 2023“ почели су 15. августа наступом сва четири румунска фолклорна ансамбла из општине Алибунар, а завршени су „Концертом музике и фолклора“, у препуној сали Дома културе.

Ова препознатљива културна манифестација, готово свакодневним програмом, од музичких садржаја за одрасле до дечјих радионица и популарних позоришних представа за децу, у свим општинским местима, завршена је наступом свих фолклорних ансамбала Центра за културу општине Алибунар, као и гостију, КУД „Милош Црњански“ из Иланџе и КУД „Урош Предић“ из Орловата.

Своје вокалне способности још једном, на најбољи начин, потврдили су Александра Пронић и Огњен Инђић, на задовољство бројних посетилаца, који су њихов наступ, као и наступе фолклорних ансамбала, поздрављали дугим аплаузима.

Летњи дани Алибунара 2023“ одржани су под покровитељством Општине Алибунар, а у реализацији богатог и разноврсног програма, поред Центра за културу, учествовали су и Месна заједница Алибунар, Туристичка организацијија општине Алибунар и Спортски савез општине Алибунар.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.