РУТА ИСТА… али понуда различита, за све укусе

Панчево

КАТАМАРАНПАНУКАПОНОВО ПЛОВИ

• И ове године, у организацији Туристичке организације Панчево, градски катамаран “Панука” ће све заинтересоване водити на занимљиву вожњу која нуди јединствен поглед на Панчево

Туристичка организација Панчева покренула је вожње катамараном “Панука” за ову летњу сезону. Како су најавили у овом градском предузећу, прве вожње су кренуле 19. јуна и то у два дневна термина, од 16 и 18 часова. Ове пловидбе, које трају до сат времена, нуде посебно занимљив поглед на Панчево, са реке, а крећу са градског пристана према Преображенској цркви, а у повратку катамаран своје путнике вози све до два светионика, на ушћу Тамиша у Дунав. Ово панорамско разгледање Панчева с реке биће организовано од среде до недеље.

Како је приликом прве, овогодишње, промотивне вожње “Пануком” рекао Срђан Николић, в. д. директора Туристичке организације града Панчева, вожња катамараном је још једна од бројних тренутних туристичких понуда града Панчева.
– Катамаран ће користити своју стандардну руту, исту као и прошле године. Крећемо од нашег пристана на кеју код Силоса, идемо до Преображенске цркве, затим идемо до капија града, наших светионика и враћамо се на пристан где се вожња и завршава. Током пловидбе грађани су у прилици да виде и богато културно-историјско наслеђе Панчева, али и да сагледају свој град из нешто другачије перспективе – рекао је Николић и напоменуо да сви заинтересовани посетиоци за вожњу катамараном карте могу да резервишу телефоном или да је купе у просторијама Туристичке организације града Панчева, у Улици Војводе Петра Бојовића 2.

Како би обогатили туристичку понуду града, у Туристичкој организацији града Панчева ове године увели су неколико новина које ће употпунити вожњу реком, а посетиоце детаљније упознати са историјом Панчева током вожње.
– Кад је реч о изненађењу на вожњама катамараном ове године, имамо новине које ће ове вожње учинити још занимљивијим. Снимљен је водич који ће ићи преко разгласа током туре тако да ће путници моћи да уживају у погледу на Панчево са реке и истовремено да се упознају са нашим прелепим градом, са његовом занимљивом историјом, грађевинама које овде постоје. Када катамаран буде пролазио поред светионика, посетиоци ће бити у прилици да чују неке нове приче о њима, поред оних старих. Исто важи и за Свилару, мостове на Тамишу и сва друга здања тако да ће наши посетиоци, поред уживања у погледу моћи и да назче нешто ново нашем граду – каже Николић и подсећа да сви заинтересовани могу да купе и карте за колективну вожњу, али да за ту намену морају да дођу до Туристичке организације града Панчева на договор како би се испоштовала правила вожње катамараном која су прописана законом.

Иначе, Сви заинтересовани грађани за вожњу “Пануком” карте могу резервисати на број телефона 013-333-399 или у просторијама Туристичке организације града Панчева сваког дана од 7 до 20 сати. Цена карте за одрасле је 500 динара, док деца до 7 година могу бесплатно уживати у вожњи катамараном по Тамишу.