Панчево
У петак креће још једна летња градскa манифестација

ИСПЛОВЉАВА 9. ЕКО РЕГАТА ТАМИШ

• До сада учешће потврдило 37 пловила и више од стотину љубитеља реке

 

   У петак, 17. августа, девету годину заредом, са панчевачке Градске плаже ће кренути Еко регата Тамиш, једна од традиционалних градских манифестација.

   Из Панчева регата ће продужити за Опово, задржавајући се у Јабуци, а потом плови ка Глогоњу, где остаје на ноћењу. Сутрадан, у суботу, 18. августа, Еко регата ће проћи крај Сефкерина до Опова, одакле ће се након пригодног музичког и спортског програма, у недељу, 19. августа, вратити у Панчево, са успутним задржавањем у Јабуци. Све време пловидбе, регаташи ће чистити приобаље од рециклабилног плутајућег отпада.
   Од 16. јула ове године, када је почела пријава, учешће је потврдило 37 пловила и више од стотину љубитеља реке. На регати ће, поред панчевачких наутичарских посада, као и катамарана „Панука“ Туристичке организације Панчево, учествовати и посаде из Јабуке, Ритопека, Винче, Београда и Земуна.
   Припреме су завршене у складу са планираним роковима и активностима, а организатори ове манифестације позивају суграђане да у петак, 17. августа, у 10 сати, дођу на панчевачку Градску плажу и својим присуством увеличају полазак регаташа. Свим учесницима 9. Еко регате Тамиш ће том приликом, у име Града Панчева, срећну пловидбу и мирне воде нашег равничарског Тамиша пожелети Катарина Бањаи, градска већница задужена за област заштите животне средине и енергетску ефикасност.