СЛЕДИ КОНКУРС... Душан Ћурчић након потписивања уговора

Пландиште

И ове године биће средстава за енергетску санацију кућа и станова

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ЈЕ… ПОГОТОВО…

• Као и прошле, тако и ове године, Општина Пландиште је од Министарства за рударство и енергетику добила милион динара, а исто толико обезбеђује и Општина из свог буџета

У Аранђеловцу су јуче представници 151 локалне самоуправе из целе Србије потписали уговоре о суфинансирању програма санација стамбених зграда, породичних кућа и станова, у сарадњи са Министарством за рудaрство и енергетику.

Као и прошле, тако и ове године, Општини Пландиште припало је милион динара. Исто толико обезбеђује Општина. Прошле године се на конкурс јавило 15 заинтересованих грађана, који су са својих 50 одсто средстава извршили санацију својих породичних кућа на плану повећања енергетске ефикасности.

Испред Општине Пландиште, свечаном потписивању присуствовао је Душан Ћурчић, заменик председника општине и кандидат за народног посланика Републике Србије.

И ове године смо потписали уговор са Владом Републике Србије и Министарством за рударство и енергетику о суфинасирању пројекта енергетске санације стамбених зграда, станова и породичних кућа. Овом приликом бих позвао наше суграђане да искористе ове погодности, да замене столарију, изолацију на кућама, котлове и све оно што би могло да уштеди енергију. Очување животне средине, стварање енергетских пасоша за породична домаћинства и унапређење енергетске ефикасности је приоритет којим ће се у будућности бавити локална самоуправа у сарадњи са Владом Републике Србије и Министарством рударства и енергетике”, истакао је Ћурчић.

Ове године је Министарство за рударство и енергетику је удвостручило средства за помоћ локалним самоуправама у циљу повећања енергетске ефикасности, тако да су, за разлику од прошле године, када ја подржано 67 локалних самоуправа, ове године уговори потписани са 151 локалном самоуправом, од укупно 176 колико их има у Републици Србији.

Истичући да је то био један посебан дан у Аранђеловцу, др Зорана Михајловић, министарка за рударство и енергетику, напоменула да је „ово је још један успешно реализован пројекат којим Србија има визију за будућност, којим Србија прави велике планове на очувању и производњи енергије са дугогодишњим планом развоја и јачања енергетске стабилности.