Ковачица

И Центар за психолошку помоћ и подршку и разговор с председником или…

ТУ СМО ЗА ПОТРЕБЕ СВИХ ГРАЂАНА

• Сматрам да ће људима бити лакше ако знају да постоји неко из њихове средине са којим могу да причају – каже Душанка Петрак, директорка Центра за социјални рад
• У четвртак на располагању грађанима Милан Гарашевић, председник општине и Јарослав Хрубик, заменик председника

Штаб за ванредне ситуације општине Ковачица донео је  одлуку да се у оквиру Центра за социјални рад Ковачица оформи Центар за психолошку помоћ и подршку. И Центар већ увелико ради.

„Ту смо за све потребе наших грађана. Поред превентиве и одржавања физичког здравља, важно је превентивно деловати на ментално здравље. Због тога смо оформили  Центар за психолошку помоћ и подршку“, рекао је Милан Гарашевић, председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације.

Ово значи да сваки грађанин општине Ковачица који има потребу да разговара са психологом у вези са насталим околностима у свету и нашој држави има могућност да своју бригу, страх или анксионзност подели са стручним лицем које ће му дати конкретне савете и предлоге како да превазиђе осећај нелагодности.

Душанка Петрак, директорка Центра за социјални рад  Ковачица сведочи да је одмах након састанка са командантом Штаба за ванредне ситуације Миланом Гарашевићем, сазвала психологе са којима је договорила детаље везане за сам рад Центра за психолошку помоћ и подршку.

„Сматрам да ће људима бити лакше ако знају да постоји неко из њихове средине са којим могу да причају, да се посаветују и од кога ће моћи да добију све инфомрације како да се изборе са новонасталом ситуацијом“, истакла је директорка Центра за социјални рад  Душанка Петрак.

„Какве су на мисли, такав нам је живот. И зато је важно да у овим тренуцима останемо прибрани, да слушамо савете стручњака и да се не оптерећујемо превеликим бројем информација, јер то може изазвати страх код људи. Овом приликом позивам све наше грађане који имају неку врсту несигурности да слободно позову наш контакт центар, да се јаве и да се посаветују“, напоменула је Тијана Бан, психолог.

Контак центар је отворен сваког дана од 8 до 16 часова, а доступни бројеви телефона су: 013/660-119 и 062/88-59-75

  Сем могућности контаката с Центром за социјлну помоћ, грађани општине Ковачица могу да разговарају и са Миланом Гарашевићем, председником општине или Јарославом Хрубиком, замеником председника општине.

Приликом заказивања разговора, на број 062/102-19-18, треба оставити име и презиме, рећи тему разговора и навести да ли се жели разговарати са председником или замеником председника општине.

Разговор се може заказати за четвртак, у периоду од 8 до 18 часова.

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица