Панчево

Епидемиолошка ситуација под контролом

А ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ СТИЖУ И ПАКЕТИ…

• Апел Саше Павлова, команданта Градског штаба за ванредне ситуације, да се остаје код куће и поштују препоруке струке и мере  Владе Србије

Командант Градског штаба за ванредне ситуације Саша Павлов је изјавио да је епидемиолошка ситуација у Панчеву под контролом, апелујући истовремено на грађане да остану код куће и да поштују препоруке струке и одлуке Владе Србије о понашању у условима ванредног стања.

„Ако се у оваквим условима не поштује у потпуности, ниједна мера не може да гарантује успех у њеном спровођењу“, напоменуо је Павлов, изражавајући чуђење да је Тамишки кеј за време викенда, непосредно пре полицијског часа,  био препун шетача. „Људи, то није решење“, изричит је био Павлов, додајући да је  „решење у максималном избегавању контаката, како би се сачувало властито здравље, здравље породице и свих грађана“.

Саша Павлов је, што се тиче мера Штаба, истакао да се редовно врши дезинфекција здравствених установа. старачких домова и објеката социјалне заштите, као и свих прометних саобраћајница, и то најефикаснијим средствима.

Сем тога, донете су и мере о затварању пијаца, тржних центара, а ограничен је и рад продавница, које су, иначе, у потпуности снабдевене свим оним што је потребно потрошачима у овој ситуацији.

Локална самоуправа и Градски штаб нису заборавили ни на пензинере.

„Идуће недеље почеће и подела пакета пензионерима, чија су примања мања од 30.000 динара, а којих према званично добијеном списку, на територији Града Панчева има 13.600, што значи и толико пакета“, рекао је Павлов.

 Иначе, до данас, 8. априла, у Панчеву су регистрована 33 случаја оболелих од корона вируса, док се у самоизолацији налази 867 лица.

(Фото: EPA.rs)

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ!