НА СЕДАМ ГОДИНА... сертификат о акредитацији важи све до 2029. године

Алибунар

Дому здравља Алибунар уручен сертификат о акредитацији

ЗАЈЕДНИЧКИМ ТРУДОМ ДО ЗНАЧАЈНОГ РЕЗУЛТАТА

После „дара“ од Покрајинске владе, као и од председнице општине, као и ангажовања свих запослених, на ред је стигла и акредитација, и то на максималних седам година

После акредитације на период од три године, од 2015. до 2018. године, Дом здравља Алибунар ушао је у поступак нове акредитације, да би цео поступак био окончан у јуну 2022. године.

Тим поводом је Дом здравља посетила Светлана Дрча, представница АЗУС-а, која је др Валентину Ардељану, директору ове здравствене установе са 107 запослених, уручила „папир“ са акредитацијом на период од максималних седам година, од 2022. до 2029. године.

На пригодном састанку у просторијама Дома здравља, поред представника Агенције за акредитацију и руководства Дома здравља, присуствовали су, како је рекао директор др Ардељан, и и „сви они који су допринели овом нашем успеху“, истичући да је „заједничким напорима остварен резултат који потврђује одлучност наше устаанове да остане на правом путу унапређења својих услуга, а све у интересу наших пацијената.“

Иначе, Дом здравља Алибунар основан је давне 1964. године, да би од неколико здравствених станица, данас у сваком насељеном месту Општине Алибунар имао опремљену амбуланту, и кадровима и свим оним што је неопходно за примарну здравствену заштиту. Осим тога, Дом здравља има и стоматолошку службу, као и службу за снабдеавње лековима, а у Алибунару и службу хитне медицинске помоћи, диспанзер за жене, педијатријску службу, медицину рада, пнеумофтизиологију, РТГ кабинет са ултразвучном дијагностиком, као и добро опремљену лабораторију.

Ове године је опремању ове здравствене установе доринела и Покрајинска влада, са два опремљена возила за хитну медицинску помоћ, као и председница Општине Алибунар Зорана Братић, која је је све запослене „обукла“ у одговарајућу униформу и одећу.

(Фото: ДЗ)

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.