Бројне ускршње радионице за децу у целој општини ОСМЕХ НА ЛИЦУ КОЈИ СВЕ КАЗУЈЕ

Бела Црква

Бројне ускршње радионице за децу у целој општини

ОСМЕХ НА ЛИЦУ КОЈИ СВЕ КАЗУЈЕ

• Чланице удружења жена, под покровитељством Општине, организовале су креативне радионице за најмлађе, а уочи најрадоснијег хришћанског праника – Ускрса

Уочи најрадоснијег хришћанског празника – Ускрса, у организацији више удружења жена, а под покровитељством локалне самоуправе, у општини Бела Црква одржано је више ускршњих радионица за децу, које су све активности пропратиле дечјим осмехом, који је увек више од осмеха.

У Дупљаји, у порти православног храма, Удружење „Дупљајска колица“ и свештеник Владан Трипуновић организовали су креативну радионицу, којој се придружила и Виолета Симић, председница општине, која је напоменула да „путем оваквих радионица деца уче празничним обичајима уз неговање културе и традиције.

Дружење, разумљиво, није прошло без одговарајућих посластица, а нису изостале ни захвалнице.

У Банатској Паланци, осим малишана из овог насељеног места, на ускршњој радионици у тамопшњој порти учестовали су и ђаци ОШ “Доситеј Обрадовић“ из Бела Цркве. Чланице удружења жена „Паланачким шором“, протонамесник Драгиша Лазић и Савет Месне заједнице припремили су за децу и поклончиће, а малишани су уживали у игри и дружењу.

Већ седму годину заредом чланице удружења „Вредне руке Беле Цркве“ посетиле су Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима „Пинокио“, и обрадовале их пригодним поклонима, да би онда заједно са њима осликавали ускршња јаја.

У Јасенову су малишани, уз помоћ чланица удружења жена „Јасеновчанке“, имали прилику да покажу своју креативност, уз одговарајуће законије за разне укусе.

У Калуђерову су чланице Удружења „Трешњар“ за малишане припремиле ускршње декорације, а они су на папиру својеручно показали с каквим емоцијама дочекују празничне дане..

У Црвеној Цркви са децом су се дружиле „Практичне Црвенчанке“, после чега су остале лепе ускршње декорације, разнобојна јаја и, оно најважније, осмех на лицу свих малишана.

                                                                        (Фото: еВршац)