ПОБЕДНИЦИ... Јован Репац са Вањом и Дином, најумешнијим бициклистима

Пландиште

Акција „И ја сам учесник у саобраћају“

А ЗА ВАЊУ И ДИНА – БИЦИКЛИ

• Кроз реализацију оваквих акција трудимо да подигнемо свест људи да су деца најугроженија категорија у саобраћају – истакао је Јован Репац, председник општине

Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште, у сарадњи са ОШ “Доситеј Обрадовић” Пландиште, успешно је спровео је акцију под називом “И ја сам учесник у саобраћају” током које су организована такмичења и едукације на тему безбедног управљања бициклом у саобраћају.

У оквиру акције организовано је такмичење у полигонској вожњи бицикла. У оквиру две категорије учесника, 28 ученика ОШ “Доситеј Обрадовић” Пландиште од петог до осмог разреда такмичило се у савлађивању препрека, тактичности и спретности, током ког су деца показала велику умешност у управљању бициклом.

У категорији ученика 5. и 6. разреда најуспешнији је био Вања Борисављевић, док је у категорији ученика 7. и 8. разреда најбољи био Дино Гроздановић.

Након што је свим учесницима поделио пригодне поклоне, а најуспешнијима и бицикле, Јован Репац, председник Општине Пландиште, је истакао да  “Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште сваке године спроводи акције које првенствено имају за циљ да едукују најмлађе учеснике у саобраћају како да се понашају у саобраћају, како да управљају бициклима и мопедима на безбедан начин, како би се осећали сигурно и безбедно“.

„Кроз реализацију оваквих акција трудимо да подигнемо свест људи да су деца најугроженија категорија у саобраћају и да са великом пажњом и опрезом сви који управљају моторним возилима морају да се крећу посебно у близини школа и вртића. Овакви пројекти наилазе на велико интересовање код деце, што нам је и крајњи циљ, да их едукујемо, упознамо са правилима саобраћаја, упознамо са чињеницом да без обзира што су још увек деца да морају да воде рачуна од другим учесницима у саобраћају“ , рекао је Репац.

(Фото: Општ. сајт)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.