Будимпешта

Представљање туристичке привреде Војводине на Међународном сајму туризма „UTAZAS2019“

АКЦЕНАТ НА МЕЂУРЕГИОНАЛНОЈ ПРИВРЕДНОЈ САРАДЊИ

• Подршка привредницима да унапреде постојећу сарадњу, а онима који се први пут појављују да успоставе пословну сарадњу са мађарским партнерима

Привредна комора Војводине (ПКВ), у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам и Туристичком организацијом Војводине (ТОВ), организује наступ туристичке привреде Војводине на 42. Међународном сајму туризма „UTAZAS2019“ који се одржава у Будимпешти, у периоду од 21. до 24. фебруара 2019. године.

Свеобухватну туристичку понуду Војводине на Сајму представиће ТОВ и 20 туристичких и угоститељских предузећа (туристичке агенције, смештајни капацитети, туристичке организације, салаши, чарде, винари и произвођачи домаћих традиционалних производа  и сувенира).

Посебан акценат у активностима ПКВ је на међурегионалној привредној сарадњи, повезивању и умрежавању привредних субјеката у региону. Циљ наступа туристичке привреде Војводине на Међународном сајму туризма у Будимпешти је подршка привредницима да унапреде постојећу пословну сарадњу, а привредницима који се први пут појављују, да успоставе пословну сарадњу са мађарским партнерима.

Војводина је атрактивна туристичка дестинација за многе туристе из Европе, а тако и из Мађарске, о чему говоре и статистички подаци који бележе сталан раст остварених долазака и ноћења туриста из Мађарске. Током претходне 2018. године, Војводину је посетило 27,8 одсто више туриста из Мађарске и остварено је 23,2 одсто више ноћења. Туристи из Мађарске заинтересовани су за градске центре као што су Нови Сад и Суботица, атрактивне тематске туре које обухватају културни туризам, гастрономију, сеоски туризам.

На прошлогодишњем сајму представило се 314 излагача из 23 земље, а сајам је посетило више од 25.000 посетилаца.