Алибунар

Акција Општинске библиотеке поводом „Месеца књиге“

ЗАНИМЉИВ ДАН ДРУЖЕЊА СА ЂАЦИМА – ПРВАЦИМА

 

У  октобру,  „Месецу књиге“, ученици првих разреда  свих основних школа у општини Алибунар,    бесплатно су учлањени у све библиотеке Општине, и то на период од пола године. Тим поводом, уприличена је посета свих малишана – првака у Општинску библиотеку у Алибунару. Прваци су кроз интересантно дружење упознати  са богатим садржајем књижног фонда Библиотеке.

Била је то јако занимљива посета, јер неки од њих су већ били корисници књига, док су други обећали да ће убрзо и они постати бесплатно учлањени  корисници услуга Библиотеке. На индиректан начин, како то већ приличи, малим гостима је сугерисано да се мало „одморе“ од њихових рачунара код куће, као и од мобилних телефона.

Блиски контакт са занимљивим књигама на Дечјем одељењу  је „нешто што не може да се пореди са коришћењем компјутера и  видео игрица“, казала им је  им је у спонтаном разговору директорка  Библиотеке Љиљана Ранковић. Прваци су имали прилику да виде  какви све формати књига постоје, од  микро књиге до оне најобимније.

Нови, најмлађи чланови Библиотеке, домаћинима су узвратили рецитовањем њима пригодних песама, и за то  добили и пригодан поклон: књиге-бајке.

А добили су и једно обећање:  да ће посетом овогодишњем Сајму књига, у циљу подстицаја деце за читањем, бити набављено још пуно занимљивих наслова за децу.