Гудурица

19. Међународни фестивал „Златна јесен“ од 27. 8. до 29. 8. 2021.

ЈЕСЕН  У БАНАТСКОМ СОКАКУ

• Богат културно-уметнички програм, спортска такмичења, женска удружења и „Банатска улица“, домаћа радиност и стари занати, програми за децу, ловачки гулаш, вински подруми…

Међународни фестивал „Златна јесен“ одржаће се по 19. пут предстојећег викенда у Гудурици. Током све три вечери фестивала припремљен је богат културно уметнички програм, који ће окупити 20 ансамбала из Србије, Румуније, Републике Српске и Северне Македоније.

Велики број удружења жена и пензионера из Јужног Баната приредиће „Банатску улицу“, на којој ће бити изложене разне домаће радиности и приказани стари занати.  Предвиђен је и програм за децу који ће окупити велики број најмлађих учесника, а у оквиру пратећег садржаја одржаће се низ спортских такмичења у фудбалу, шаху, боћању, пикаду и гађању глинених голубова, као и такмичење у кувању ловачког гулаша.

На крају програма сваке вечери обезбеђен је и разнолик забавни музички садржај. Свечано отварање овогодишњег фестивала планирано је за петак 27. 8. 2021. у 20:00 сати на великој бини.

Домаћин манифестације је КУД „Виногради“ из Гудурице, уз подршку Града Вршца, Туристичке организације Вршац, Месне заједнице Гудурица, као и спонзора.

За све љубитеље вина и оне који желе да дегустирају, сви вински подруми биће отворени за посетиоце током сва три дана фестивала у периоду од 17 до 22 часа.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.