СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО... у интересу српске привреде и потрошача

Привредна комора Србије

Потписан споразум о стратешком партнерству између НИС-а и БАСФ-а

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК НАПРЕД

• Дефинисано партнерство две компаније у области унапређења квалитета производног прогрaма НИС-а

КОМПАНИЈА НИС и немачкa хемијска компанија БАСФ потписали су у Привредној комори Србије Споразум о пословно-техничкој сарадњи којим је дефинисано партнерство две компаније у области унапређења квалитета производног програма НИС-а,  као и развоја технологије производње нафтних деривата.

    Као једна од водећих регионалних енергетских компанија, НИС ће у  оквиру стратешке сарадње са светским хемијским гигантом радити на даљем побољшању квалитета уља, мазива и целокупне палете нафтних деривата, као и на проширењу понуде високовалитетних производа. Реч је о проширењу и унапређењу дугогодишње сарадње НИС-а и БАСФ-a, чије адитиве НИС користи у производњи уља и мазива, као и брендираних горива, како би се обезбедио њихов  бољи квалитет.

    Споразум о пословно-техничкој сарадњи потписали су Кирил Тјурдењев, први заменик генералног директора НИС-а за прераду и промет, и др Томас Нарбесхубер, потпредседник компаније БАСФ за Југоисточну Европу.

    „Компанија НИС континуирано ради на унапређењу свих технолошких процеса и на развоју свог производног програма како бисмо својим потрошачима увек нудили производе врхунског квалитета. Заједно са нашим дугогодишњим партнером, компанијом БАСФ, идемо корак напред и развијамо иновативна решења у технологији производње нафтних деривата“, изјавио је Кирил Тјурдењев, први заменик генералног директора НИС-а за прераду и промет.

     „БАСФ, као једна од водећих команија у сектору аутомобилских флуида и рафинеријских хемикалија, препознала је НИС као партнера са визијом о расту и одрживом развоју, не само у Србији, већ и регионално. У питању је компанија која улаже и континуирано инвестира у модернизацију технологије и побољшање квалитета производа које нуди. Верујемо да ће изградња снажних партнерских односа између наше две компаније омогућити дугорочне бенефите за тржиште и допринети снажнијем повезивању српске и немачке привреде”, рекао је др Томас Нарбесхубер, потпредседник компаније БАСФ за Jугоисточну Европу.

     „Споразум представља добар пример партнерства лидера у индустрији из Немачке и Србије, у интересу српске привреде и домаћих компанија. Ово стратешко партнерство омогућиће удруживање ресурса, знања и научног капацитета оба партнера ради унапређења квалитета и еколошких карактеристика производа на српском тржишту“, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.