Панчево – Додељене повеље „Про футуро“ за 2016. годину

У САДАШЊОСТИ ЗА БУДУЋНОСТ

ПОВОДОМ 9. маја, Дана Европе и Дана победе, Центар „In medias res“ је и ове године, десети пут заредом, доделио признања онима који су својим радом у највећој мери допринели афирмацији мултикултуралности и унапређењу интеркултуралног дијалога. На предлог Центра и прошлогодишњих добитника, овогодишњи лауреати су виолиниста Филип Крумес, Удружење грађана „Посети Панчево“ и дописништво РТВ из Панчева.

Свечана додела награда обављена је у панчевачкој Народној башти, у оквиру „Концерта за Европу“, манифестације коју организује Грађанска акција Панчева, којој је Валентин Мик, председник Центра „In medias res“ захвалио на подршци за заједнички наступ.

Вршац – Тако се стварају и негују читалачке навике…

ОД НАЈРАНИЈЕГ УЗРАСТА

344,u sl.vrsac,bib.

У Градској библиотеци у Вршцу већ годинама се организује додела бесплатних чланских карата. Под мотом „Стварајмо и негујмо читалачке навике од најранијег узраста“, ђацима који завршавају први разред додељују се бесплатне чланке карте, на период од годину дана.

Овог пута нови чланови Библиотеке постали су прваци ОШ „Олга Петров Браца“, одељења на српско и румунском језику. У до краја месеца карте ће добити и ученици осталих школа.

Акција се показала као веома успешна, јер већина деце настави да буде члан Библиотеке и после истека бесплатне чланарине.

Kовин – Обележен дан Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“

БАЈКОВИТО, УЗ УСКРШЊУ БАЈКУ

344,kovin gimn.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ Дана Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ у Ковину, започело је спортским активностима, а потом је одржана свечаност у Центру за културу. Гости Гимназије и економске школе били су ученици и професори Школско-индустријског центра из румунског градића Нове Молдаве.

С обзиром да Школа негује традицију драмске и рецитаторске секције, спајајући наставу књижевности са позоришном магијом, ученици су и овог пута показали изузетан дар за рецитовање, певање, свирање, плес и глуму. Том приликом извели су „Ускршњу бајку“, и то на енглеском језику. Све је било на месту: и костими, и сценографија, и глума, и музика, баш све.