СЕДНИЦА СО КОВАЧИЦА... све блеђи трагови опозиције

Ковачица

Акценти са 7. седнице Скупштине општине Ковачица

УЗ БУЏЕТ И ПЕТ НОВИХ ДИРЕКТОРА

• Општина ће  у наредном периоду, што се тиче улагања у спорт, форсирати развој омладинског спорта – напоменуо Милан Гарашевић, председник општине

НА 7. седници Скупштине општине Ковачица, одржаној крајем прошле године, разматране су 33 тачке дневног реда.

    Доношење  Одлуке о буџету општине Ковачица за 2017. годину, као и усвајање Кадровског плана за 2017. годину, била је главна тема уводне тачке дневног реда. И једна и друга одлука усвојене су гласовима 25 одборника, без уздржаног или гласа против. Остале тачке дневног реда, међутим, разматране су и одлуке  усвојене  са 23 гласа за, пошто су два опозицциона одборника напустили седницу.

    Шеф одборничке групе Демократске странке Мирослав Кришан се у обраћању одборницима посебно осврнуо на смањивање буџета за спорт са 14 на 10 милиона динара и буџета за информисање са 20 на 15 милиона динара, а говорио је и о високој текућој резерви од девет милиона динара, која је по његовом мишљењу могла да буде делом усмерена на спорт и физичку културу.

    Председник Општине Ковачица Милан Гарашевић је, између осталог, истакао да ће Општина код доделе средстава за спорт у будућности стављати акценат на развој омладинског спорта по узору на модел из Зрењанина и да није сврха по сваку цену плаћати спортисте из других средина да играју за наше клубове, већ се треба залагати да  клубови опстану и у даљем периоду мора се стварати база са млађим нараштајима.

    Гарашевић је истакао и да ће у ребалансу буџета за 2017. годину ући и пројекат пијаће воде у Идвору, а планиран је и пројекат ЛЕД расвете на територији читаве општине Ковачица.

    Илија Матејић из Црепаје похвалио је рад челника општине у вези разних започетих пројеката у протеклих пола године, а заменик председника Скупштине општине Ковачица Зоран Саванов детаљно је образложио план шта локална самоуправа планира да уради у Ковачици, Црепаји, Дебељачи, Падини, Самошу, Уздину, Путникову и Идвору.

     Одборници су усвојили  Предлог Одлуке о поверавању послова Јавном комуналном предузећу “Елан”. Овом одлуком  „Елану“ се поверавају послови који се односе на редовно одржавање, развој, заштиту и коришћење локалних некатегорисаних путева, као и улица у насељеним местима Општине Ковачица у зимском периоду.

   При крају седнице одборници су се бавили и кадровским питањима.

   За директора Дома здравља у Ковачици именован је др Драган Јосифовић из Панчева, за вршиоца дужности директора Пословно-рекреативног центра „Релакс“ Ковачица Миодраг Лончар из Београда, за директорку Дома културе „Михал Бабинка“ у Падини Ањичка Елшејк из Падине,  за директора Дома културе „Јожеф Атила“ у Дебељачи Ласло Хорти из Дебељаче, док је  за новог вршиоца дужности директора Општинске библиотеке Ковачица именован  мр Слободан Стевановски из Качарева.

(Према РТВ Ковачица)