ПРЕД НАСТУП ... председница је имала шта да каже и покаже

Сјајан успех панчевачког КУД „Абрашевић“

СРПСКА ШАЈКАЧА НА  БУГАРСКОЈ ГЛАВИ

ПРВИХ дана августа у бугарском граду Пловдиву одржан је Међународни фестивал фолклора. Поред домаћина, учествовали су и фолклорни ансамбли из Мађарске, Румуније, Грчке, Мексика и из Србије, коју је на спектакуларан начин представљало панчевачко Културно-уметничко друштво „Абрашевић“.

ЗА ПАМЋЕЊЕ... српска шајкача на глави директора фестивала
ЗА ПАМЋЕЊЕ… српска шајкача на глави директора фестивала

Сваке вечери, а било их је четири, „Абрашевићевци“ су били једини ансамбл који је дуготрајним аплаузима одушевљене публике, после сваког наступа,  враћан поново на позорницу. И не само то.  Током поподнева, приликом дефилеа, али и необавезних шетњи, од панчевачких фолклораша и фолклорашица, уз молбе за заједничко сликање, тражени су и аутограми, а лепе и атрактивне девојке и момке, у српској народној ношњи, пратили су и фотографисали  бројни фоторепортери на сваком њиховом кораку.

    Током Фестивала, председницу КУД „Абрашевић“ Лелу Стојнов примила је и заменица градоначелника Пловдива Амелија Гешева, која није крила одушевљење наступом панчевачког фолклорног ансамбла.

    Лела Стојнов се сусрела и са директором Фестивала Кирилом Велчевим, и том приликом му поклонила српску шајкачу. Директор је овај поклон, са нескривеним задовољством, одмах ставио на главу.

УЗ  ИГРУ И ... ово су природне лепоте  Србије из Панчева
УЗ ИГРУ И … ово су природне лепоте Србије из Панчева