ИЗЛОЖБА... Владан Вукосављевић, Саша Павлов и Немања Ротар

Панчево

Министар културе Владан Вукосављевић у посети Панчеву

ПАНЧЕВО ЗА ПРИМЕР У СРБИЈИ

• Панчево је у самом врху позитивних културних дешавања у земљи  и први град који је донео стратегију развоје културе– изјавио министар Вукосављевић

MИНИСТАР културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић посетио је Панчево и састао се са градоначелником Сашом Павловим и са чланом Градског већа задуженим за културу и омладину Немањом Ротаром. Том приликом повео се разговор о постигнућима локалне самоуправе у области културе и о, како је обострано закључено, веома доброј досадашњој сарадњи, са циљем да се она у наредном периоду унапреди и о могућностима да се разни фондови познати Министарству учине доступним граду Панчеву.

    Министар Вукосављевић истакао је да је Панчево у самом врху позитивних културних дешавања у земљи, да је први град у Србији који је донео Стратегију развоја културе, најпре за период 2010-2015 године и који сада већ има другу Стратегију, усвојену за период 2016-2020, те да на територији града успешно функционише чак девет културних центара.

   -Панчево је својим активностима у области културе већ дужи низ година успело да одржи врло специфични идентитет, снажан културни развој, културни и програмски живот. Ова средина посвећује пажњу култури и у њу много улаже. Искуства Панчева, његова пракса, намере и планови чине пожељним правац за функционисање културних образаца и културног развоја за територију целе Србије, поручио је министар Вукосављевић.

    Градоначелник Панчева Саша Павлов изјавио је: Нама је у наредном периоду веома важно даље унапређење Панчева као центра културних манифестација и као филмског града. Разговарали смо и о могућностима помоћи Министарства при реновирању споменика културе у Панчеву, као што је Народни музеј и на објекте који представљају богато индустријско наслеђе града, као што су Црвени магацин и пивара Ђорђа Вајферта.

    Министар, градоначелник и члан Градског већа упутили су се потом у Народни музеј Панчево, где су погледали изложбу „Последња деценија Саве Шумановића“.

(Према: Градски портал)