ЈЕДНА ОД 47... награде као подстицај за нове успехе

Признања и младима

Награђени најуспешнији панчевачки ђаци

ПАНЧЕВО ВЕРУЈЕ У СВОЈЕ УЧЕНИКЕ

•Ове награде су најбољи подстицај за неке нове ђаке и нове успехе – поручила градска већница мр Татјана Божић

У оквиру обележавања Дана града Панчева, а у организацији Регионалног центра за таленте “Михајло Пупин” и уз подршку Града Панчева, уручене су награде најбољим ученицима који су протекле школске године освајали награде на државним и међународним такмичењима из општих предмета. Град је обезбедио 324.000 динара за новчани део награда намењених   најуспешнијим панчевачким ђацима.

    Директор Регионалног центра за таленте др Драгољуб Цуцић је приликом уручења награда истакао да се број награђених ученика сваке године увећава: – Мислим да је код нас успео тај феномен да се млади ученици угледају на старије који постижу изванредне резултате, а у томе медији доста доприносе. Повећава се и број деце у Центру за таленте, а тиме и број награда, једино тако се може објаснити ова појава – рекао је он, а са том констатацијом се сложио и председник Управног одбора Центра Миладин Митровић.

    За новчани део награде сваког од ових ученика Град је издвојио од четири до 32 хиљаде динара, зависно од пласмана и од самог нивоа такмичења, док је Туристичка организација Панчева најуспешнијим ученицима поклонила брошуру о туристичким потенцијалима Панчева.    Већница задужена за образовање мр Татјана Божић је нагласила да Панчево подржава награђивање успеха младих, талентованих Панчеваца.

     – На иницијативу Регионалног центра за таленте, организовано је и ово уручивање награда за 47 најбољих ученика. Сматрамо да је то јако важно јер на тај начин подстичемо и друге ученике да учествују на такмичењима, а ми ћемо увек препознати и наградити њихов труд. Ми верујемо у вас, верујемо да сте ви будућност, да ћете нас ви једног дана наследити и зато ћемо увек бити спремни да вас препознамо, позовемо и наградимо. Надам се да ћете и даље учествовати на такмичењима и бити тако успешни – рекла је мр Татјана Божић, обраћајући се награђеним ђацима.