C&B FUSION...испраћени актуелни трендови

Београд

HR конференција о компензацијама и бенефицијама 

• Презентовани глобални светски трендови, искуства из различитих пракси и изазова модерних и брзо променљивих услова пословања

НИС се трећу годину за редом успешно опробао у улози домаћина конференције у области компензација и бенефиција,која је половином фебруара одржана под називом „C&B fusion 2017. going glocal-global. Ws.local best C&B practices“. Изазови са којима се суочава већина страних компанија приликом примена глобалне политике награђивања на локалном тржишту је управо једна од актуелних тема која је привукла велику пажњу и интересовање. У пословном центру у Београду НИС је, у сарадњи са C team-ом, угостио представнике из преко 70 компанија у Србији.

    Сам догађај представљао је разнолико структуиран пакет глобалних светских трендова, искустава из различитих пракси и изазова модерних и брзо променљивих услова пословања. Представници компанија C-team и Korn Ferry Hay Group су презентовали резултате најновијих истраживања и тенденција у области компензација и бенефиција. Истакнута је потреба да се мотиватори сагледају из више перспектива: послодаваца, запослених и менаџера, са акцентом на стресу као једном од главних окидача незадовољства запослених. Водеће стране компаније у Србији: Nestle, JTI, Grundfos и IKEA су са учесницима поделиле своје тајне састојке, идеалне комбинације и специфичности глобалног пакета компензација прилагођеног укусу локалног запосленог. PWC је учеснике водио на путовање кроз време и представио визију пословног света за 2022. годину, у којој ће се очекивања и потребе запослених, али и алати HR-а огледати кроз три категорије „боја“ компанија.

    Богато испуњен дан завршен је креативним радионицама на којима су се учесници за трен нашли у улогама шефова кухиња, пред које је постављен тежак задатак да креирају системе накнада и бенефита различитих интернационалних кухиња, али са примесама српских зачина. Осетиле су се разнолике традиције и културе, мириси и музика, али са истим циљем да се направи савршен спој и хармонија који ће омогућити привлачење и задржавање запослених, али и остваривање бизнис циљева.