НА САСТАНКУ ЖЕНА... Мирјана Савков

Мирјана Савков, бизнис менаџер, власница СМС Фитнес центра у Панчеву

ЖЕНА КОЈА ЈЕ БРЖА ОД ВРЕМЕНА

•Власница је и главни менаџер познатог фитнес клуба, потпредседница Савета Месне заједнице, заменица председнице Уније жена СНС, чланица Савета за фитнес и рекреацију  Србије и Скупштине Спортског савеза Панчeва… а уз све то и – доказани хуманитарни радник!

ПОСТАВИ циљ у животу и успех је загарантован, написала је Мирјана Савков, као увод на својој фб страници. И, Мирјана је себи поставила циљ, иде ка њему, и то трчећим кораком, и… још није стигла до њега. Не зато што нема снаге, него зато што кад год му се приближи она  помери врпцу мало напред. Таман толико да јој  циљ буде увек ту, на дохват руке, али она напросто не жели да се помири с тим да  трка има крај, јер она хоће да непрестано трчи, и то ону најтежу трку, трку са собом,  а и када застане, застане само да би померила врпцу  и проверила пролазно време.

НА КРАЈУ ФИТНЕС ДАНА... сутра је већ нови почетак
НА КРАЈУ ФИТНЕС ДАНА… сутра је већ нови почетак

    И зато је Мирјана већ сада ту где је. Власница је надалеко познатог СМС Фитнес центра, менаџер организације бизниса, и то специјалиста за рекреацију, затим, потпредседница Савета МЗ „Центар“, заменица председнице Уније жена СНС, чланица Савета за фитнес и рекреацију Србије, хуманитарни радник… Биће она ускоро и још нешто, без сумње… јер трчи она, ево, каже, жури на састанак Скупштине Спортског савеза Панчева, и тамо је значи! Кад се свему томе дода и њен изглед, а посебно осмех (види слику!), онда можемо само да се запитамо и искритикујемо себе како се раније није нашла на насловној страни Старта 013!?

РЕЧ-ДВЕ О…

СМС Фитнес центар ради на две локације, на укупној површни од 520 метара квадратних. У свом програму нуди : пилатес, кардио бокс, зумбу, кик бокс, фитнес јогу, стони тенис, разне масаже, а има и школицу спорта за децу. За оне са пробирљивим укусом обезбеђена је могућност индивидуалног тренинга, а мислило се и на оне који би на тренинг, а не знају шта ће са малом децом: могу их слободно довести, о њима има ко да брине и неће им бити досадно.

    Иначе, Мирјана потиче из угледнe, Панчевцима и Оповчанима познате фамилије Савков (збиља, ивер не пада…) и кад је завршила формалне школе, почела је одмах да похађа своју животну школу, постављајући у старту животну лествицу на оне висине до које допиру само они који могу да скачу верујући у себе и сопствени успех.

    И, Мирјана је пре шест година започела свој пут ка висинама на којима борави успех, и то отварањем фитнес центра, са свим оним садржајима које један такав центар треба да има да би испунио своју сврху. Уз те садржаје иду и врхунске справе, подразумева се. Али негде справе и нису неопходне.

ИСПРЕД ОГЛЕДАЛА... сусрети које организам памти
ИСПРЕД ОГЛЕДАЛА… сусрети које организам памти

   -Моја је амбиција отпочетка била да будемо различити од других, не због њих, него због нас, да будемо не само вежбаоница, него и кутак за сусретање свакога од нас са самим собом, јер то је једини пут да упознамо себе, како бисмо схватили да можемо бити и другачији него што јесмо или што мислимо да јесмо – објашњава Мирјана свој почетак у послу, који је убрзо прерастао у мисију здравог живота на путу поплачаном стресним материјалом свуда око нас.

    Шта Мирјана каже о томе како изаћи на крај са тим стресним материјалом на нашем свакодневном путу?

    -Да, вежбањем, у јако широком значењу те речи, уз асистенцију људи који су врхунски професионалци у свом послу, можемо се врло брзо ослободити не само стреса, него и свега онога што, и да тога нисмо ни свесни, иде уз њега, и онда ћемо увидети колико је мала пречица да се изађе на пут на којем ћемо се са посебним задовољством сусрести са собом и схватити да је то тај пут, кога до тада нисмо налазили само зато што нисмо хтели да га тражимо.

МАМЕ

Колико  вежбање значи за опште стање организма, разуме се,  уз надзор професионалних стручњака за рекреацију, најбоље потврђује готово невероватан, али истинит пример, да су две жене, дугогодишње нероткиње, које су због тога безуспешно ишле и код лекара, управо захваљујући томе што су упорно вежбале, коначно оствариле своју животну жељу и – постале маме.

    СМС Фитнес центар није само 520 квадратних метара на две локације, то је школа здравог живота у парковима Панчева, то је караван здравља не само за оне који мисле да су здрави, него и за оне са  посебним потребама, то је хуманитарни конвој који помаже онима којима је помоћ прека потреба, деци првенствено, то је панчевачки бренд који се појављује на сајмовима широм Европе, на конгресима, како би увек био у току са светским трендовима фитнеса и рекреације, у трагању за правим одговорима како живети живот на најздравији начин.

    Кроз овај центар, за ових шест година, прошло је преко хиљаду људи, а тренутно је у разним програмима око 400 рекреативаца, од 3 до 68 година. Када рекосмо „рекреативаца“, не долазе само они, долазе и професионални спортисти, а зашто су баш СМС Фитнес центар и Мирјана Савков, власница и специјалиста рекреације, њихов избор, то они добро знају.

У ДРУШТВУ УСПЕШНИХ... Мирјана са Борковићем
У ДРУШТВУ УСПЕШНИХ… Мирјана са Борковићем

 А знају то и наш аутомобилски ас Душан Борковић и најбољи српски каратиста Слободан Битевић, који су пре две недеље отворили Fitness day, још једну мисију здравог живота у режији СМС Фитнес центра, а уз логистичку подршку Града Панчева.

                                                                                                                                                            С. Батало