ХУМАНО... Др Тасић у разговору са Снежаном Сужњев

Опово

Леп гест председника општине

ДЕО ПЛАТЕ У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ

• Десет посто од плате председника Општине Опово др Зорана Тасића биће уплаћивано сваког месеца до истека његовог мандата на рачун самохране мајке из Опова Снежане Сужњев.

СНЕЖАНА и њено троје малолетне деце живе у врло неусловном стамбеном објекту и лошег су материјалног стања, јер Снежана због лечења од карцинома не може да ради и привређује. Живе од социјалне помоћи и дечјег додатка, као и помоћи пријатеља. Најстарија ћерка је спортски стипендиста и тренутно живи у Суботици где похађа средњу економску школу и одличан је ученик. Млађи синови похађају основну школу у Опову и иду у седми, односно шести разред.Силом прилика, навикнути на тегобе, мајчину болест и егзистенцијалну борбу, Снежанина деца су, можда прерано одрасла, али су увек уз њу, вредна и лепо васпитана за пример.

    Снежана Сужњев је веома емотивно примила ову одлуку председника општине.

   -Ова помоћ ће ми много значити за лечење као и за све оно што је најнеопходније за децу, рекла нам је истовремено и уплакана и радосна Снежана Сужњев и нагласила да она није једина којој Зоран Тасић помаже и да сматра да оваквог председника општине нема нигде у Србији.

    Председник општине није превише образлагао своју одлуку и био је веома кратак.

    – Овом мојом одлуком пре свега желим да личним примером покажем да хуманост и солидарност морају бити нешто чиме ћемо се и као људи и као политичари руководити у будућности – рекао је др Тасић.

    Након помоћи која је пре свега лични чин председника општине и његове породице, локална самоуправа ће помоћи и у санацији објекта у којем живе, али пре свега пружити помоћ за оно што је најнеопходније у овом тренутку.

(Према: Глас Опова)