УЗ ПАРЕ И НАДЗОР... Игор Мировић и Сања Петровић

Ковин

Покрајинска влада одобрила средства за Блок 116 у радној зони

А ОД ПОКРАЈИНЕ 39 МИЛИОНА

•Одобреним средствима средиће се кишна канализација и санирати саобраћајнице , што је први услов да Блок одговори својој намени

ПРЕДСЕДНИК Владе Војводине Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су почетком новембра уговоре представницима 12 општина и једне школе, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања  Војводине.
Том приликом су председници општине Ковин Сањи Петровић уручена  два уговора, вредна укупно 39,2 милиона динара, за потпуно опремање Блока 116, и то: за изградњу кишне канализације 27,5 милиона динара (кокнурисало се у области комуналне хидротехнике) и за санацију саобраћајнице у блоку 11,7 милиона динара. Приликом свечаног уручења, председник Покрајинске владе Игор Мировић најавио је темељан надзор реализације одобрених пројеката, рекавши да је неопходно скратити време између речи и дела, и акцентујући потребу да се зацртани пројекти реализују брзо и ефикасно, уз поштовање рокова и планова.

    О одобреним средствима за опремање Блока 116 у Индустријској зони у Ковину, председница Општине Ковин Сања Петровић каже да то коначно значи да ће овај простор моћи да одговори намени, „јер када се заврши инфраструктурно опремање можемо да говоримо о доласку нових инвеститора, са њиховим доласком и новим погонима, а са новим погонима и новом запошљавању наших грађана“.
Председница општине додаје да је за радове на санацији саобраћајнице и изградњи кишне канализације у Блоку 116 започете у овој години из општинског буџета издвојено 25,9 односно 8,8 милиона динара и да ће, уз добијена средства из Покрајине, тај део Индустријске зоне бити потпуно опремљен. У     „Захваљујући ажурности, добром пројекту и разумевању и подршци Управе за капитална улагања, као и Владе Војводине, завршићемо у следећој години овај важан посао. Као општина са малим буџетом, а где је пуно приоритета, ово је прави подстицај и начин да се даље и брже развијамо“, истакла  је  председница Сања Петровић у изјави за општински портал.

                                                                                         (Фото: Покрајинска влада)