ЧЕСТЕ ПОСЕТЕ ДЕЦЕ... на „Старом Тамишу“ је и позната фирма „Стари Тамиш“ а.д.

Представљамо…

Савет Месне заједнице „Стари Тамиш“ Панчево

МИ СМО КАО ЈЕДНА ВЕЛИКА ПОРОДИЦА

• Савет најмање панчевачке месне заједнице ради на бази пријатељства, што доприноси енергији у свакодневном раду
• „Стари Тамиш“ је, као насеље, оаза мира, како за породице са малишанима, тако и за оне старије – каже Бојан Петковић, председник Савета МЗ

Панчевачка Месна заједница „Стари Тамиш“ је, са својих око хиљаду становника свакако и најмања месна заједница у овом граду, а ово насеље познато је по коњима, фијакерима и коњичком спорту, као и по свом фудбалском клубу.

А како изгледа рад Савета ове месне заједнице, тела које данас броји девет чланова, за Старт 013 говори Бојан Петковић, председник Савета Месне заједнице „Стари Тамиш“.

  • Досадашње искуство у раду Савета, али и МЗ „Стари Тамиш“ нас све, у малој заједници доводи до зближавања, све до пријатељског нивоа, што нам у неку руку даје посебну мотивацију и енергију да и даље радимо снажније и охрабрује нас да изађемо у сусрет сваком проблему. Тимски рад увек пружа позитивне резултате – описује рад своје месне заједнице председник Петковић. А како он даље каже, што се тиче овог мандата Савета, овом телу остаје неколико кључних ситуација које треба покренути а то су, између осталих, измештање излива канализације и реконструкција водоводне мреже, као најважније.

  • У претходном периоду, уз помоћ градских власти, успели смо да значајно унапредимо инфраструктуру у нашој месној заједници и то, пре свега, асфалтирањем Орахове улице и паркинг простора у тој и у Улици кестена. Град нам је пружио подршку и у суфинансирању фудбалског клуба, који је носилац друштвеног и спортског уздизања омладине на „Старом Тамишу“ – објашњава наш саговорник.

Кад је реч о свакодневним проблемима са којима се суочава, како Савет у свом раду, тако и становници овог панчевачког насеља, председник Петковић каже да проблема увек има и по томе се не разликују од других месних заједница. Он додаје да су то углавном ситуације које се решавају у сарадњи са градском управом и градским предузећима, било да су у питању Зеленило, Хигијена, Водовод…

  • Све то најбоље описује добру сарадњу коју Савет Месне заједнице „Стари Тамиш“ има са Градом и овом приликом бих похвалио пожртвованост и труд комплетне градске локалне самоуправе, на челу са градоначелником Александром Стевановићем, на изузетној сарадњи. Такође, увек наилазимо на одличну сарадњу са свим градским јавно-комуналним предузећима.

А како изгледа комуникација између Савета ове месне заједнице и грађана описује наш саговорник: – Пошто смо и мала месна заједница, контакти са грађанима су прилично често веома лични, што је у неку руку и добро пошто значајно убрзава реализацију отклањања проблема, када их има. Иначе, грађани су увек добродошли у просторије Месне заједнице, где могу изнети своје проблеме и не смо проблеме већи и своје идеје како побољшати живот на „Старом Тамишу“.

-Тако се често рађају добре иницијативе јер је наше насеље конципирано као једна велика породица и када смогнемо средства, брзо се организујемо око свакога посла – наглашава Бојан Петковић. Он оцењује да је „Стари Тамиш“ био и остао оаза мира за породице са малишанима, али и за старије суграђане, и да као такво насеље подсећа на предграђа које, како он каже, можемо да видимо само на филмовима.

Први човек  Месне заједнице „Стари Тамиш“ истиче да се сви чланови Савета који он води труде да њихово насеље и даље одржи такав имиџ. Наша заједница има тенденцију раста тако да имамо оптимизма за даље пројекте који ће свима нама на „Старом Тамишу“ значити у будућности, закључује Бојан Петковић, председник Савета ове најмање месне заједнице Града Панчева.

(Фото: „Стари Тамиш“ а.д.)