Ковачица

Са седнице Штаба за ванредне ситуације општине Ковачица

ПРЕДСЕДНИК У ОБИЛАСКУ МАРКЕТА

Сви шалтери у општини Ковачица су затворени

  У општини Ковачица се у понедељак 16. марта састао Штаб за ванредне ситуације којем је преседавао командант Штаба Милан Гарашевић, а поводом увођења ванредног стања на територији читаве земље због корона вируса.

  Прва ствар тицала се најстаријих суграђана.

  Милан Гарашевић замолио је старије суграђане да се што мање крећу. Старији суграђани не треба да се брину, јер ће у наредних 48 сати бити оформљени кол центри како би се изашло у сусрет свим старијим грађанима и грађанима који нису у могућности да оду по неопходне намирнице.

  Председник општине Ковачица и командант Шаба за ванредне ситуације општине Ковачица Милан Гарашевић је додао да ће обићи све маркете како би се уверио да су снабдевени намирницама.

  Друга превентивна мера за сузбијање ширења корона вируса, наводи председник Гарашевић, је скраћивање радног времена угоститељских објеката, и то на период од 8 до 18 часова.

  Трећа мера тиче се забране окупљања на излетиштима. То подразумева да нема излета, роштиљања и других врста групних окупљања до даљег.

  Излетишта ће обилазити инспекција и биће прописане казне за све оне који крше ову меру.

  Организоване групне туристичке посете биће одложене такође, док су појединачне и даље дозвољене.

  Следећа мера тиче се посебно превозника који врше линијски превоз и мере превентиве подразумевају дезинфекцију возила и прегледе путника.

  Поред тога, апелује се и на привреднике у нашој општини да обезбеде основна средства за дезинфекцију руку, сапун и обезбеде безбедно обављање посла за све раднике.

  Гарашевић је поручио и да послодавци омогуће уколико је то могуће радницима да раде од куће, и да је неопходно да буде што дисциплинованији и одговорнији према себи и другима.

   У овом тренутку, а према препоруци Владе Републике Србије, сви шалтери у општини Ковачица су затворени.