БУДУЋНОСТ НА ДЕЛУ... проф др Зоран Радојичић и Кирил Тјурдењев након потписивања споразума

Београд

Град Београд и НИС заједно граде „Будућност на делу“

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

• У Скупштини града Београда  представљени су резултати вишегодишње успешне сарадње Града и компаније НИС
• За 10 година НИС је у Београд уложио 250 милиона динара

У оквиру обележавања 10. годишњице програма сарадње НИС-а и локалних заједница у Србији „Заједници заједно“, Град Београд и НИС потписали су Споразум о сарадњи, којим ће бити настављена заједничка реализација капиталних пројеката који доприносе побољшању квалитета живота Београђана. Споразум су у присуству представника Градске управе, компаније НИС и медија, потписали професор доктор Зоран Радојичић, градоначелник Београда, и Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а.

У циљу развоја и напретка локалне заједнице, Београд и НИС су током вишегодишњег партнерства заједнички реализовали бројне пројекте из области образовања и науке, културе, екологије, спорта, као и хуманитарне активности у које је укупно уложено готово 250 милиона динара. Између осталог, заједничким напорима уређена су три парка у Београду, улепшане градске фасаде, а значајна пажња посвећена је улагањима у развој образовне инфраструктуре.

Као компанија посвећена иновацијама, НИС је подржао реконструкцију и опремање учионица и лабораторија у школама и на факултетима у Београду, као и отварање „Мејкерс спејса“, прве научно-занатске радионице у Србији која ради у оквиру београдског Центра за промоцију науке. Такође, у Београду су реализоване и хуманитарне акције НИС-а, међу којима набавка осам савремених медицинских апарата за потребе Универзитетске дечје клинике „Тиршова“ и опреме за Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици. Поред тога, запослени НИС-а су у Београду иницирали и реализовали више волонтерских акција, међу којима су уређење дела Ботаничке баште, парка „Ђуро Стругар“, сређивање простора Установе за децу и младе „Сремчица“, припрема новогодишњих пакетића за децу која се лече у „Тиршовој“ и за штићенике Центра у Звечанској улици.

Након потписивања споразума професор доктор Зоран Радојичић, градоначелник Београда, изјавио је:

„Част ми је да једна велика и успешна компанија, каква је НИС, има исту визију Београда као и ми који смо у градској власти, а то је уређенији, здравији, образованији и модернији Београд. Хвала вам што подржавате Београд, улажете у њега и надам се да ћемо заједно успети да га учинимо још бољим местом за живот“.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, истакао је:

„Прави развој једне компаније могућ је само ако се развија и заједница у којој она живи и ради. Колико је то важно за НИС, види се и у нашој стратегији, посебно у програму „Заједници заједно“. То је партнерство које траје већ 10 година, а сваке године локалне заједнице широм Србије добијају око милион евра. Београд, наравно, има посебно место. За нас је Београд поуздан партнер и сарадник у многим пројектима за добробит  грађана и овог лепог града. Данас, када потписујемо још један споразум, уверен сам да ће их бити још много, на заједничко задовољство“.

Осим друштвено-одговорних пројеката, НИС у Београду реализује и значајне пословне активности. Поред тога што је у Београду смештен Пословни центар компаније, НИС на територији главног града поседује између осталог и 40 модерних бензинских станица и упошљава више од 2.000 радника. Град Београд и НИС и надаље ће наставити да јачају добру пословну сарадњу на корист обе стране и грађана престонице. О томе сведочи и недавно потписани споразум којим ће НИС Граду Београду уступити локацију на Чукарици, у близини Моста на Ади, која ће бити искоришћена за развој градске  инфраструктуре.

•••

Кроз корпоративни програм сарадње са локалним заједницама у Србији „Заједници заједно“, НИС је од 2009. године у партнерству са 11 општина и градова реализовао преко 900 пројеката у које је уложено више од милијарду динара. У оквиру овог програма НИС, поред Београда, сарађује са Новим Садом, Нишом, Чачком, Зрењанином, Панчевом, Кикиндом, Кањижом, Новим Бечејом, Србобраном и Житиштем. Од ове године програму „Заједници заједно“ придружио се и Град Пожаревац, као 12. локална заједница, чиме НИС наставља да проширује партнерске односе са општинама и градовима у Србији.