ИМА ШТА ВИДЕТИ... Александар Стевановић у обиласку штандова, са задовољством

Панчево

Отворен „Ускршњи базар“, пети по реду

КАД „ПАНЧЕВКЕ“ ОРГАНИЗУЈУ, А…

• Поносан сам, јер је ово једна у низу манифестација која показује зашто је Панчево на туристичкој мапи Србије означен као град манифестационог туризма – истакао је градоначелник Панчева Александар Стевановић, отварајући „Ускршњи базар“

У Панчеву је, на платоу испред зграде Градске управе, започела већ традиционална манифестација под називом који све казује – „Ускршњи базар“, а коју организује Удружење жена „Панчевке“ Горњи Град, у сарадњи са градском Туристичком организацијом и Градом.

Пету по реду манифестацију, која својим садржајима наговештава долазак најрадоснијег хришћанског празника – Ускрса, отворио је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, који свим учесницима пожелео да са радошћу дочекују Ускрс, уживајући у богатом културно-уметничком програму, учествујући у радионицима и на такмичењима, наредних седам дана, све до 21. априла, од 10 до 17 часова.

Циљ ове манифестације јесте да промовишемо не само обичаје и културу наше богате мултикултуралне средине, који су у вези са ускршњим празницима, већ и рукотворине вредних жена и старе занате. Поносан сам, јер је ово једна у низу манифестација која показује зашто је Панчево на туристичкој мапи Србије означен као град манифестационог туризма. Ово је прилика да кроз музику, песму, игру и обичаје, чувамо, негујемо и преносимо културу и традицију свих народа који живе на овим просторима. Такође, честитам ускршње празнике свим верницима који славе. Желим вам да овај празник дочекате и обележите са својим најмилијима, у добром здрављу, испуњени радошћу, миром и благостањем, градећи мостове међусобног поверења и разумевања, како би заједнички допринели општем напретку, рекао је градоначелник Стевановић.

На отварању „Ускршњег базара“, поред панчевачког КУД „Чигра“ (у саставу „Панчевки“ Горњи Град) затим културно-уметничка друштва из Мраморка, Јабуке и Опова, као и Музичка школа „Јован Бандур“ из Панчева, Дом културе из Банатског Новог Села и панчевачки хор „Златна јесен“,

Сем свих удружења жена из Панчева, на овогодишњем „Ускршњем базару“ учествују и жене из Опова, Црепаје и Дебељаче.

(Фото: Мој крај)