И ЗДРАЉЕ И ЛЕПОТА... акција која заслужује све похвале (Фото: Глас Опова)

Опово

На најадекватнији начин обележен Међународни дан шума

ЧЕТИРИ НАСЕЉА БОГАТИЈА ЗА 183 САДНИЦЕ

• У Опову, Сефкерину, Баранди и Сакулама, међу 183 посађених садница има и сибирског бреста, и пољског јасена, храста лужњака… а посебна атракција су саднице лириодендрона

Локална самоуправа општине Опово је 21. март, Међународни дан шума, баш као и поезије, није баш да нема никакве везе, обележила на најадекватнији начин.

Ако већ нема окупљања у затвореном простору, а тиме ни поезије, има паркова и дрвећа, којих никад није превише. Баш тако. У организацији Одељења за урбанизам, грађевинарство и (разумљиво) заштиту животне средине, у сва четири места општине Опово посађене су 183 саднице, за шта је из буџета издвојено 79.860 динара, а у циљу очувања и унапређења зелених јавних површина.

У озелењавању паркова у Опову, Баранди, Сефкерину и Сакулама, сем радника Шумске управе, који су припремили терен,  учествовали су и одборници СО, као и функционери Општине и месних заједница, а било је и активне подршке грађана.

Анкица Симин Дамјанов, заменица председника Општине Опово, тим поводом је захвалила „свим учесницима акције, које су посебно битне за будућност наше деце, а на нама родитељима је да их учимо да чувају дрвеће, али и да се сами укључе у повећање зелених површина, што је од значаја не само за заштиту животне средине, него је и превентива за здравију људску популацију“.

Иначе, набавка и одабир садница је урађена уз стручне консултације са Марином Митровић, инспекторком заа заштиту животне средине, Ранком Сарићем, дипломираним инжењером шумарства и Чедомиром Ребићем, пејсажним архитектом „Војводинашума“.