ИНСПИРАЦИЈА И МОТИВАЦИЈА... Алиса Шајн

Београд

Одржана манифестација „Bulevar ženskih tajni by Sanja i Vesna“

АЛИСА ШАЈН – ЖЕНА СИМБОЛ ПОСВЕЋЕНОСТИ

Алиса Шајн је запослена у Градској управи Вршца као координатор за ромска питања

Синоћ је у хотелу „Хилтон“, у Београду, одржано финално вече фестивала „Булевар женских тајни“, који су организовале Весна Дедић, новинарка РТС-а и Сања Маринковић новинарка Пинка. Фестивал је у протеклих годину дана обишао велики број градова Србије, а 6. октобра ове године одржао се и у Великој сали Конкордије у Вршцу, где су уз богат интерактивни програм водитељки са публиком, представљене приче три успешне жене.

У времену разноликих понуда и масовних кампања за све и свашта, Сања Маринковић и Весна Дедић осмислиле су манифестацију „Bulevar ženskih tajni by Sanja i Vesna“ са идејом да њихове гледатељке добију праву информацију и као мајке, и као жене од каријере, и као жене које желе да буду привлачне супротном полу, да буду добре и лепе и себи и другима, а при том успешне и самосталне. Током гала вечери у београдском „Хилтону“, уз присуство великог броја гостију из света културе, спорта, политике и естраде, додељене су награде најинтересантнијим животним причама, испричаним током трајања овог фестивала.

Вршчанка Алиса Шајн добитница је награде „Жена симбол Посвећености“, као инспирација и мотивација за све жене ромске националности.

Алиса Шајн рођена је 1994. године. Рано изгубивши родитеље одрастала је у хранитељским породицама. Ипак, то је није спречило да се школује и стекне високо образовање. Била је одлична ученица, учествовала на неколико такмичења, певала у хору, писала песме, а неке од тих песама су објављење у књизи „Литералне стазе“. Завршила је Високу струковну школу за образовање васпитача, на Ромском и Српском језику, а по дипломирању уписује Факултет за пословне студије, док је у међувремену постала и мајка. Током студирања, учествовала је на неколико семинара, чије су теме били Роми. Тада је одлучила да се активно укључи у решавање проблема Рома, а тренутно у Градској управи Града Вршца обавља функцију Координатора за ромска питања.

У најужој конкуренцији за награде налазиле су се и преостале две учеснице Фестивала из Вршца, Мирослава Кућанчанин, професор, преводилац, писац, сликар, режисер, књижевни критичар и велики хуманитарни радник, као и Весна Међо, успешна приватна предузетница.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.