Почео са радом камп „Михајло Идворски Пупин – Идвор 2022“ НА 12. СКУПУ – ЊИХ 12 ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ!

ЊИХ 12... они су ти од којих наука у будућности много очекује, с правом!

Идвор

Почео са радом камп „Михајло Идворски Пупин – Идвор 2022“

НА 12. СКУПУ – ЊИХ 12 ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ!

· Сама чињеница да се овај камп одржава 12. пут и да чак толико генерација памти Идвор као место науке, место где се отварају врата нових вештина, сазнања, поставља Идвор као важну дестинацију на научној мапи Војводине и Србије – истакао је Мирослав Котваш, помоћник председника Општине Ковачица

Дванаест даровитих ученика из Србије почело је своје научне активности на 12. научно-едукативном кампу „Михајло Идворски Пупин – Идвор 2022“, који се одржава у организацији Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, уз подршку Месне заједнице Идвор, Дома културе Идвор и ОШ „Михајло Пупин“ Идвор.

Координатор овог јединственог кампа је Драгољуб Цуцић, руководалац Регионалног центра за таленте, а на скупу као предавачи учествују Слободан Тршек, професор програмирања у Машинској школи „Панчево“ и Стефан Ђорђевић, професор програмирања у београдској Математичкој гимназији.

Свечном почетку рада кампа присуствовали су и Мирослав Котваш, помоћник председника Општине Ковачица, Јован Лазаров, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, као и Милан Божић, представник Селак фондације.

Мирослав Котваш је, пошто је све присутне поздравио у своје и у име Јарослава Хрубика, председника општине, рекао:

Сама чињеница да се овај камп одржава 12. пут и да чак толико генерација памти Идвор као место науке, место где се отварају врата нових вештина, сазнања, поставља Идвор као важну дестинацију на научној мапи Војводине и Србије. Поред тога, желео бих да истакнем да смо као локална самоуправа остварили заиста добру сарадњу са једним од организатора кампа, односно, са Регионалним центром за таленте из Панчева и верујем да је то истински залог за будућност наше деце, а тиме и наше општине. Честитам и Центру, Месној заједници и Школи на организацији и овог 12. научно едукативног кампа. Надам се да ће 12 ученика, који су данас овде, стећи практичне вештине и нова сазнања, али и да ће им Идвор и наша општина остати у лепом сећању.“

Овај оригинални научно-едукативни скуп трајаће до 17. јула.

                                                                                   (Фото: EPA)