У ОКВИРИМА МОГУЋЕГ... Сања Петровић

Прошла је 2016. Дошла је 2017.

Сања Петровић, председница Општине Ковин

МАЛЕ СТВАРИ, КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ

•Свако, и најмање место, заслужује да му се посвети пуна пажња

Осећам задовољство због чињенице да смо мој тим и ја заиста пуно радили и зато и успели да реализујемо, или започнемо низ пројектата о којима се дуго, могу рећи и деценијама, говорило, али ништа није урађено да буду спроведени. Чист пример за то је новоизграђени и асфалтирани атарски пут Гај – Делиблато, који скраћује саобраћајну везу између ова два места за укупно 30 километара. Деоница је урађена ове године, а о томе се причало још половином 80-их година прошлог века. Генерално, постали смо оперативнији у локалу и заједно са људима из месних заједница, широм општине смо понешто урадили. То је иначе наше опредељење: равномерни развој свих насеља у општини, што настављамо и планом буџета за наредну годину. Сматрам да свако, и најмање место, заслужује елементарне услове за живот и да људима морамо обезбедити уређену школу, пошту, здравствену станицу, воду, просторије за друштвене догађаје, солидне путеве…

    Много смо урадили и на плану проширених права у области социјалне и здравствене заштите, издвојено је два милиона више средстава и  обухваћен је већи број корисника. Отворили смо дневни боравак за особе са сметњама у развоју, желимо да се укључе у заједницу на начин да осећају како овде равноправно припадају.

     Коначно је почела изградња сале за мале спортове у Ковину – пројекат годинама „заборављен у фиоци“, а за сву децу из регистрованих клубова обезбеђени су бесплатни редовни лекарски прегледи.

Све су то мале ствари, али велики корак напред за наше грађане, јер такве ствари чине живот.

   Наравно, догодила се и крупна ствар на плану инвестирања – после више од 20 година, отворен је један нови индустријски погон. Почела је са радом фабрика печурака у Индустријској зони, коју ће индонежански партнери ширити у наредним годинама.

   Много је планова, али реалних, у оквирима могућег. Настављамо пуно да радимо и у 2017. години. Буџет је скројен и очекујем да га одборници усвоје у законском року.

    Грађане ковинске општине у наступајућој години очекују локални избори. Завршава се мандатни период започет маја 2013. године. На пролеће, бирачи ће рећи како виде наш рад.

    Лично, свима желим здравље и пуно радости у Новој години.