Ковин:Званично отворена фабрика печурака у индустријској зони

БИЋЕ ПОСЛА ЗА  400 РАДНИКА

 

343,kovin,sl.• Прва велика инвестиција Индонезије у Србији, вредна девет милиона евра, омогућиће, у првој фази, посао за стотинак, а потом за још 300 радника

Симболичним пресецањем врпце на улазу у главни производни погон, које су обавили министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић, директор Бавазир групе из Индонезије Фајсел Абуд Бавазир и председница општине Ковин Сања Петровић, у Ковину је озваничен рад фабрике „Делта Данјуб“ доо, дела индонежанске  Бавазир групе.
У овој, првој фази, власници ће запослити више од 100 радника, а до краја реализације инвестиције, вредне укупно преко девет милиона евра, биће упослено још око 300 људи, чуло се на свечаној церемонији уприличеној у кругу фабрике.
Званице и суграђане најпре је поздравила председница општине Сања Петровић, која се посебно захвалила Влади Србије на подршци, амбасадору Индонезије у Србији, њ.е. Харију Кандуу, директору Бавазир групе Фајселу Абуду и његовим сарадницима, као и свим људима из служби локалне самоуправе на истрајности и преданом раду у вези са отварањем прве фабрике још од деведесетих година прошлог века, „од када су на све велике фабрике у Ковину стављени катанци“.
Директор Бавазир групе, Фајсел Абуд, изразио је такође велику захвалност Влади Србије, општини Ковин, али и амбасади своје земље, посебно амбасадору Кандуу, на великој подршци да се реализује оваква, прва велика инвестиција Индонезије у Србији.
Његова екселенцијаХари Ричард Џејмс Канду, амбасадор Индонезије за Србију и Црну Гору, истакао је да је недавно у Београду одржан важан пословни састанак представника Владе Србије и његове земље, у вези са јачањем билатералне сарадње, посебно у области привреде, али и у другим сегментима. Због тога је, како је рекао, „веома важно што смо ту сарадњу овако започели“, и ето, прво у Ковину.
Министарка Јадранка Јоксимовић истакла је како једино отварање нових радних места и побољшање пословне климе могу донети бољитак, на чему ће Влада Срвије непрекидно радити. Она је додала да отварање погона „Делта Данјуб“ у Ковину има значај не само за Ковин, већ и шире, за читав јужнобанатски крај.
И ЗВАНИЧНО… отварање прве фабрике у Ковину у овом веку