ПОДРШКА МЛАДИМА... Јован Репац

Прошла је 2016. Дошла је 2017.

Јован Репац, председник Општине Пландиште

ИЗБЕГЛИЦЕ У НОВИМ ДОМОВИМА

•Завршено је опремање Индустријске зоне „Запад“, чекају се инвеститори

Пре свега, свим грађанима упућујем најсрдачније честитке и жеље поводом новогодишњих и божићних празника, са жељом да празничне дане проведу у добром расположењу и у кругу својих породица, уз искрену жељу да им Нова година буде успешна и срећна..

    Крај године је период када се сумирају резултати и када се постављају нови циљеви. С обзиром да смо у мају ступили на функцију, можемо рећи да је ово година у којој смо учинили почетне кораке и да ћемо о резултатима моћи да причамо већ следеће године.

    Оно на шта смо изузетно поносни јесте рад на збрињавању избеглица. Крајем године, породицама избеглица са територије општине Пландиште, додељено је осам кућа са окућницом и грађевинским материјалом. Изузетно нам је драго што ће те породице моћи да проведу празнике у свом новом дому са најмилијима.  Оно што нас очекује, јесте расписивање конкурса, почетком 2017. године, за још две куће, тако да ће још две породице добити свој стални дом.

    Започели смо преговоре са данском компанијом „Бигадан“, која жели да инвестира у изградњу биогасне електране. Оно што је веома значајно за општину Пландиште, као општину која је једна од најнеразвијених општина и која има висок степен незапослености, јесте да би ова компанија, за почетак запослила око 30 радника, и која има и друге планове које се тичу производње органских житарица и финалних органских производа. Надам се да ћемо о овоме следеће године посебно причати и да ћемо моћи да се похвалимо да смо добили још једну компанију у општини.

    Такође, компанија „Полимарк“ је покренула своје пословање. Надамо се да ће у скорије време моћи да се похвале резултатима, новим инвестицијама и пројектима, као и повећаним бројем запослених. У свему томе имаће нашу подршку и спремни смо за сваки вид сарадње и помоћи.

    Настављамо подршку младима. Од покрајинског Секретаријата за образовање добили смо средства за превоз ученика средњих школа. Прошле године помагали смо студентима кроз материјалну помоћ, ове године због мањка средстава, одлучили смо да помогнемо студентима прве година факултета. Пружамо подршку и социјално угроженом становништву, кроз Канцеларију за смањење сиромаштва, где грађани, са малим примањима и тешком материјалном ситуацијом, могу да се обрате за помоћ у лековима, основним животним намирницама, средствима за хигијену и огрев. 

   Индустријска зона „Запад“ је завршена и инфраструктурно опремљена, и очекујемо да ће се у наредном периоду јавити инвеститори, и да ћемо ускоро моћи  да видимо како се граде нове фабрике и погони. Циљ нам је да створимо амбијент који ће бити привлачан инвеститорима, како би се отварале могућности за нова радна места.

    Од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима, као канцеларије Владе, одобрени су нам пројекти за санацију јавних установа: Основне школе и Дома Здравља у Пландишту и Дома за душевно оболела лица у Старом Лецу. У наредној години требали би да отпочну радови, и радујемо се што ће бити бољи услови за рад у тим установама. Драго нам је што је Влада препознала важност ових пројеката и надамо се да ћемо имати подршку за будуће инвестиције и пројекте, као и до сада.